Zulte Waregem moet voor punten gaan

Thomas Dubois
| 0 reacties
Zulte Waregem moet voor punten gaan
Foto: © SC

Zulte Waregem moet vanavond Europees de wei in tegen Austria Wenen. Essevee heeft amper of geen Europese ervaring en had enig geluk in de heenwedstrijd tegen Lokomotiv Moskou dat het niet volledig knock-out geslagen werd. De West-Vlaamse club staat momenteel net boven de degradatiezone in de Jupiler League en dan zou je denken dat de club een makkelijk te nemen tegenstander is voor Austria Wenen, dat toch al heel wat meer Europese ervaring heeft.
 
En toch maakt Zulte Waregem vanavond een goede kans om een punt (of misschien zelfs drie punten) mee te nemen naar België. Austria Wenen doet het dit jaar immers niet veel beter dan Zulte Waregem. De Oostenrijkse club, die vorig seizoen nog in de top van het klassement eindigde, staat nu op een gedeelde laatste plaats. Het draait vierkant en de club heeft dringend een overwinning nodig, een overwinning die er niet per se moet komen tegen Zulte Waregem.
 
De verdediging vormt wel nog een stabiel blok. Keeper Safar is een betrouwbaar sluitstuk en met Radomski en Tokic heeft Austria twee centrale verdedigers die het niveau aankunnen. Maar daar blijft het ook bij. Nastja Ceh werd half september ontslagen door de club en gaf nu z'n mening over Wenen in Het Nieuwsblad: "Het zal er voor Waregem op aankomen geduldig te blijven en te wachten op hun foutjes. De counter is de ideale tactiek tegen dit Austria. Als de Belgen het slim spelen, maken ze een goede kans op winst. Austria is vijftig tot zestig procent slechter dan vorig seizoen."
 
Van onderschatting mag er geen sprake zijn. Het spreekwoord van het gewonde dier is algemeen bekend. Trainer Francky Dury zal een stevig elftal op het veld moeten zetten, dat voor elke bal moet knokken. Daarbij ziet het er naar uit dat Dury vooral verdedigend een blok zal neerzetten. De trainer liet alvast twee spitsen thuis. Mrdja gaf een te luie indruk de laatste wedstrijd, terwijl Gonzales-Vigil sportief niet goed genoeg is momenteel. Matthys en Datti vormen wellicht het spitsenduo. Meert reisde mee, hij is verlost van z'n buikspierblessure. D'Haene en Roussel blijven geblesseerd.
 
De wedstrijd wordt geleid door Kristinn Jakobsson en wordt om 19u30 in het Ernst Happelstadion afgetrapt. Enkele jaren geleden speelde Club Brugge daar in extremis 1-1 gelijk. De wedstrijd wordt uitgezonden door VT4 en is ook op Sporza Radio te volgen. [AN]
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties