Dreesen wil zich laten zien

Kristof Blomme
| 0 reacties
Dreesen wil zich laten zien
Foto: © SC

Zondag kan Club Brugge in de bekermatch tegen Union niet rekenen op Birger Maertens. De verdediger sukkelt met de lies. Zijn plaats wordt ingenomen door de jonge Timothy Dreesen

De carrière van de 19-jarige Timothy Dreesen loopt als een trein. Vorig seizoen werd hij door René Trost gebombardeerd tot kapitein bij het noodlijdende Lierse. Nadat hij via de eindronde het behoud wist te bewerkstelligen met zijn club trok hij naar Club Brugge. Bij Club zien ze de jonge speler als een wissel op de toekomst. 

De eerste maanden in West-Vlaanderen verliepen moeizaam. Door het EK -19 en wat blessurelast miste hij immers een groot stuk van de voorbereiding. Naast Maertens en Clement moest hij oorspronkelijk ook Valgaeren en Vandelannoite voor zich dulden in de hiërarchie. Dreesen liet zich echter niet ontmoedigen en dat loont nu, tegen Union start hij in de basis om de geblesseerde Birger Maertens te vervangen.

"Ik wist op voorhand dat ik geduldig op mijn kans zou moeten wachten", aldus de verdediger in Het Nieuwsblad. "Logisch als je van Lierse overstapt naar een topclub. Het moeilijke begin was gedeeltelijk ingecalculeerd, waardoor de ontgoocheling minder groot was." 

Toch heeft Dreesen nog ambitie dit seizoen. "Uiteraard ben ik tevreden dat ik nu mijn kans krijg. Ik wil me bewijzen voor iedereen bij Club die op me aan het wachten was. Ik zie het als een beloning voor de inzet op training en in de matchen met de beloften. Mijn doel voor de rest van het seizoen is om elke week tot de achttien te behoren. Mocht ik nog enkele matchen kunnen meepikken zou ik heel tevreden zijn over mijn eerste seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties