Lierse kan nog eens winnen

Ronny anthonis

Lierse heeft zijn eerste zege van het seizoen beet, weliswaar in de beker, maar het goede gevoel was er niet minder om. Beveren werd dus het slachtoffer van de Lierse revanche na de verloren competiewedstrijd vorige week.

Beveren toonde zich in de beginfase de meest vinnige ploeg maar tot echte kansen kwam het niet. Ook aan de overkant waren de kansen eerder schaars. Een saaie bedoening dus tot out of the blue plots een doelpunt langs Beverse kant viel. De Lierse verdediging, doelman Van der Jeugt incluis, liet zich totaal verrassen door een lobbal van Macquet. Beveren 0-1 voor na 22 minuten. Lierse wakker en meteen begon de wedstrijd ook echt op een wedstrijd te lijken. Kansen langs beide kanten nu met de beste voor de thuisploeg. De inzet werd ook beloond, na een lage vrije trap van Andic werden de bordjes net voor de rust op gelijke hoogte gezet.

Lierse kwam versterkt uit de kleedkamer en Beveren werd zowaar even weggespeeld door een herboren thuisploeg. Een bedrijvige Jatta en een verdienstelijke Mampuya konden echter de kansen niet benutten. Beveren kreeg niets meer klaar en Lierse bleef drukken. dat loonde uiteindelijk want tien minuten voor tijd wist Mujanovic de eindstand op het bord te zetten. Na een enig mooi afstandsschot was hij het die Lierse de eerste zege van het seizoen bracht. [AN]