Barcelona verslaat buur Badalona

Dave Sentobin

Barcelona won gisteravond laat zijn bekerwedstrijd van buur Badalona, ploeg uit groep 3 van Segunda B. Net als andere eersteklassers trok Rijkaard met een veredeld B-elftal naar het Campo del Centenario-stadion. Saviola mocht nog eens opdraven diep in de spits met achter hem de Ijslander Gudjohnsen. Ezquerro was de vervanger van Ronaldinho.

De eerste helft van de co-leider in de Primera División was zwak. Barça had wel het meeste balbezit, maar had geen verhaal tegen de counters van de derdeklasser. Een uitstekend keepende Jorquera weerhield de thuisploeg van een voorsprong. Tijdens de rust bracht Rijkaard Edmilson in de plaats van Motta. Na rust liep het dan ook een stuk beter voor de blaugranas.

Barcelona begon te drukken en de thuisploeg kon gelukkig rekenen op haar sterke doelman Relaño. Op het schot van Gudjohsen had de goalie toch geen verhaal. De Ijslander schoot een mooie voorzet van Saviola binnen. Een dikke tien minuten later was het alweer raak. Relaño bokste een voorzet van Gio in de voeten van Gudjohsen die de 0-2 binnenschoot. De aanvaller stond wel buitenspel.

Net voor tijd floot scheidsrechter Clos Gómez nog een twijfelachtige penalty in het voordeel van Badalona. Oleguer zou Isaías geduwd hebben in de zestien. De ingevallen Tarradellas verzilverde de penalty en zette de eindstand op het bord: 1-2.