Newcastle en Tottenham gaan door

Kristof Blomme

Newcastle heeft in de derde ronde van de League Cup een simpele 3-0 overwinning behaald tegen Portsmouth. Solano zorgde voor twee van de drie treffers. Tottenham ging ruim winnen bij Milton Keynes, 0-5. Ook Charlton, de hekkensluiter in de Premier League, kon eindelijk nog eens winnen. Bolton werd verslagen met het kleinste verschil.

Voor de pauze vielen er niet veel kansen te noteren in St James' Park. De beste kans was voor Lomano LuaLua. De spits van Portsmouth stormde alleen op doel af, maar zijn afwerking was zwak. Aan de overkant was Martins de gevaarlijkste man. Eerst ging zijn lob over doel. Vlak voor de pauze miste hij opnieuw een goeie mogelijkheid. Vlak na de rust was het wel raak voor de thuisploeg. Rossi, die geleend wordt van Manchester United, knalde het leer hard voorbij James. Meteen daarna bracht invaller Duff de bal voor doel, waar Solano vrij mocht inkoppen. Portsmouth leek tegen te scoren, maar de goal van LuaLua werd afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk zorgde Solano, met zijn tweede treffer, nog voor de zware 3-0 eindstand.

Tottenham had geen kind aan vierdeklasser Milton Keynes Dons. Toch duurde het tot tien minuten voor de pauze vooraleer Mido voor de openingstreffer tekende. Nog voor de rust verdubbelde spitsbroeder Defoe de score. Ook na de koffie bleven de Spurs de match rustig domineren. Na amper vijf minuten zette Defoe de 0-3 op het bord. De arme vierdeklasser kon geen weerwerk bieden en op het uur kon ook Mido zijn tweede doelpunt van de avond aantekenen. In de slotminuut zorgde Keane nog voor de forfaitscore.

Charlton, dat in de Premier League troosteloos laatste staat met amper drie punten, kon eindelijk nog eens winnen. Na een kwartier kon Marcus Bent scoren na een goeie pas van Hasselbaink. Meteen zijn eerste doelpunt in zeventien wedstrijden. Ook Hreidarsson kreeg nog twee goeie mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen, maar hij faalde telkens. Na de pauze stond er met Bolton nog één ploeg op het veld. Zowel Ben Haim als Davies kregen goeie kansen, maar Charlton hield stand en boekte zo een langverwachte overwinning.