Uefa schorst racist Mijailovic

Luc Goderis
| 0 reacties
Uefa schorst racist Mijailovic
Foto: © SC

Nikola Mijailovic is door de Uefa voor vijf Europese wedstrijden geschorst. De schorsing is een gevolg van de racistische beledigingen die de Serviër uitte aan het adres van Benni McCarthy tijdens de Uefa-bekerwedstrijd tussen Wisla Krakow en Blackburn Rovers.

Wisla Krakow en Blackburn Rovers ontmoetten elkaar op 19 oktober jongstleden tijdens de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Uefa-beker. Na afloop van de wedstrijd in Polen dienden de Rovers, gesteund door de Engelse bond en scheidsrechter Stefan Johannesson, klacht in tegen Nikola Mijailovic.  

De 24-jarige verdediger zou gedurende de wedstrijd constant racistische opmerkingen hebben gemaakt aan het adres van kleurling Benni McCarthy, maar de Serviër blijft, ondanks tegensprekende ooggetuige-verslagen, ontkennen. Hij heeft nog tot maandag om beroep tegen de beslissing aan te tekenen.

Bij Blackburn zijn ze tevreden met de snelheid waarmee de Uefa deze zaak afhandelde en met het feit dat de Uefa met deze straf klaar en duidelijk stelt dat racisme op het veld absoluut niet getolereerd wordt. [AN]

        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties