Leonardo (NAC) naar de Spurs?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Leonardo (NAC) naar de Spurs?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Engelse krant The Guardian meldt vandaag dat Leonardo, de Braziliaan van NAC Breda, in de winterstop zou vertrekken naar Tottenham Hotspur. Martin Jol, de Nederlandse manager van de Spurs, zou onder andere Arsenal en Wigan Athletic afgetroefd hebben  in de strijd om de aanvaller.

Het doorgaan van de transfer hangt wel nog af van het feit of Leonardo zijn Nederlandse identiteitskaart krijgt. Momenteel doorloopt de Braziliaan die procedure. Lukt het om ook Nederlander te worden, dan komt hij in aanmerking voor een werkvergunning in Engeland.

Leonardo Vitor Santiago zoals zijn volledige naam luidt, speelt als sinds zijn twaalfde in Nederland. Het was Feyenoord dat hem destijds naar Rotterdam haalde. In De Kuip debuteerde hij op 17-jarige leeftijd, maar buiten een succesvolle eerste seizoenshelft in 2000/2001 slaagde hij er niet in om een vaste basisplaats te veroveren.  

Sinds januari van dit jaar voetbalt Leonardo bij NAC Breda waar hij een contract tekende tot het einde van dit seizoen. In zijn verbintenis staat er ook een clausule waarbij de Braziliaan weg kan voor een gelimiteerde transfersom. Bij de Brabanders presteert Leonardo momenteel wisselvallig. Het ene moment is hij onstuitbaar en zorgt hij volop voor doelkansen, de andere keer gaat hij volop in discussie met zijn coach Ernie Brandts en levert hij een wanprestatie af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties