Wedstrijdverslagen van 19/11/2006

Hendrik De Vriesere

Poesele verdient de zege in het degradtieduel tegen Watervliet, de eerste overwinning van dit seizoen. In de eerste helft kwamen de bezoekers al snel op voorsprong dit via Diskaya ( 10' ). Daarna tan van kansen maar aan de rust bleef het 0-1. Watervliet kwam soms de neus aan het venster , dit in het 16 meter gebied maar score lukte niet. Op een mooie counter kwam Poesele op 0-2 dit door Eeckhout ( 65' ). en tien minuten later , De Meyer die dan de eindstand vastlegde , " En zo Watervliet op hun 6 punten liet , eindstand 0-3.

In de derby van Evergem , dit ging tussen Belzele en Wippelgem was er niets te bebleven in de eerste helft . Dit was te wijten aan een op zo goed onspeelbaar terrein. Na de pauze even verweer van de thuisploeg die effectief in de aanval trok, en in de 69' Koudjou het verdiende winninggoal tegen de netten trapte, en dit na een zwakke wedstrijd. " Maar de punten bleven op het thuisfront " , eindstand 1-0.

Wat deed de ploeg uit de krekelroute Bassevelde tegen die van de de bloemenstreek Zaffelare  , in het eerste kwart hielden ze de zelfde tred , " Maar als D.Thomas er 0-1 van maakte dit was in de 10'  ",  Bassevelde kon niet  achterwege blijven . Want al snel stonden de borden gelijk 1-1 , dit gebeurde via Verhaegen op het kwartier. " In de de 34' Ingels aan het kanon en het was 2-1" . Na de rust ging Bassevelde zeer in het offensief want al snel waren het doelpunten bij de vleet eerst Van De Viere ( 57' ) , Ingels maakte er 4-1 van , " Maar D.Thomas stak in de 70' storing in de verdedeging en maakte er 4-2 van. De thuisploeg was op attentie aangewezen, omdat Zaffelare snel kwam opzetten, " maar in de laatste tien minuten was het kaf van het koren en liet Bassevelde verder uit met doelpunten van Schatteman en Van Wijnsberghe werd de eindstand vastgelegd 6-2 in deze subtopper.

Veel inzet in de partij Kleit tegen Zeveren, maar geen van beide kon afstand nemen. Toch viel op het einde van de eerste helft een doelpunt voor de thuisploeg, " die werd tegen de netten getrapt door Diet. De vreugde was maar van korte duur want nog net voor het rustsinjaal trapte Verzeele de gelijkmaker binnen. Na de pauze was het holderderbolder voetbal langs beide kanten , kansen waren er wel maar werden niet benut. Dus een gelijkspel was daar het resultaat , eindstand 1-1.

De bezoekers domineerde voor de rust dit Hansbeke op het veld van St.Kruis-Winkel , maar zonder resultaat het bleef 0-0 na de eerste 45' . Na rust was het de thuisploeg die zich inzette om een doelpunt te versieren. " En dat wierp vruchten af want in de 50' kon Heeze er 1-0 van maken " . Hansbeke opzoek naar de gelijkmaker maar die kwamen niet langszij. " Dus een gevleide zege voor de thuisploeg , eindstand 1-0.

Vinkt - Knesselare een pittige partij , het was Vinkt die op voorsprong kwam in de 10' dit via Vanderplaetsen. Maar daar was niet gerekend op spits Cornelis van Knesselare, want net voor rust kwamen ze langszij. Maar in een evenwichtige duel kon zelfs Cornelis de doorslag geven. " Want in de 75' scoorde die de winning goal voor Knesselare , 1-2 werd het verdikt.

Bij St.Laureins die SLV.Zelzate op bezoek kreeg , waren het de doelmannen die hun ploeg overeing hielden. Dus werden er geen goals gemaakt in de eerste 45' . Wat de tweede wedstrijd gedeelde betreft , werd het zeer pijnlijk voor St.Laureins want twee gemaakte kansen werden van de doellijn geveegd. " Pech allom , als je nog op een tegenstoot een doelpunt moest slikken van SLV.Zelzate in de laatste minuut , doet dat veel pijn. De Wolf scoorde , eindstand 0-1.

In de topper in deze reeks tussen FC.Zelzate en Lembeke , was het uitkijken wie de partij in handen zou nemen. Het waren de bezoekers die beter in de eerste periode waren , Jurgen De Mits wist de bal goed te ontzetten en scoorde meteen amper 20' ver 0-1. Na de rust begon FC.Zelzate aan een steriele druk , opzoek naar de gelijkmaker maar zonder resultaat. Toch kwam er een kans via Djadi maar de benutte de kans niet , dit was nog  de beste kans om er 0-2 van te maken, " Maar het bleef 0-1, Lembeke wint zo de topper op FC.Zelzate.