De Mos en Schepens in Studio 1 op zondag

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
De Mos en Schepens in Studio 1 op zondag
Foto: © SC

Zondag in Studio 1 praat Frank Raes over de veertiende speeldag in de Jupiler League. Hij doet dat met ex-voetballer Gunther Schepens en trainer Aad de Mos. Het is van april geleden dat de Mos te gast was in Studio 1. Zijn drukke agenda als hoofdcoach van het Nederlandse Vitesse Arnhem liet hem niet toe om te komen. Zondag heeft hij wél tijd en komt hij bij Frank zijn blik werpen op de Belgische competitie.

Zondagavond spelen Club Brugge en Zulte Waregem een geladen wedstrijd in het Jan Breydel-Stadion. Club moet winnen om de aansluiting met de top niet te verliezen. Zulte Waregem wil dringend uit de gevarenzone. Vorig seizoen won blauwzwart de wedstrijd met 2-1. Toen scoorde Zulte Waregem-aanvaller Salou Ibrahim een owngoal. De lange spits speelt nu voor Club Brugge en hoopt op een basisplaats tegen zijn ex-club. Kan Salou nu een 'normale' goal maken of kan Zulte Waregem nog eens stunten? Een ruim verslag van Club Brugge - Zulte Waregem ziet u in Studio 1.

In 'Pinanti is Pinanti' nemen deze week twee ex-Bruggelingen het tegen elkaar op: Dimitri Mbuyu en Julien Cools. Mbuyu was de eerste kleurling bij de nationale ploeg. De Congolese spelmaker begon bij Lokeren en speelde later bij Standard en Club Brugge. Mbuyu speelde 174 wedstrijden in de hoogste klasse en scoorde 59 keer. Vandaag is hij sportief directeur bij FC Brussels. Zijn tegenstander, Julien Cools, promoveerde met Beringen naar de eerste klasse. Twee jaar later ging de flankspeler bij Club Brugge aan de slag, waar hij zes seizoenen zou spelen. Drie keer werd hij er landskampioen. In 1977 won hij de Gouden Schoen en in 1978 speelde hij ook de UEFA Cup I-finale tegen Liverpool. Als Rode Duivel was hij erbij toen België de finale haalde op het Europees kampioenschap in Italië. Vandaag is Julien assistent-trainer bij de nationale -19-jarigen.

Studio 1 volgt de weekendactualiteit op de voet. Dé held of dé verliezer van het weekend wordt uitgenodigd om zijn verhaal te vertellen bij Frank Raes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties