Boca moet feestje nog wat uitstellen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Boca moet feestje nog wat uitstellen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Boca Juniors heeft nog maar eens een kans verkeken om Argentijns landskampioen te worden. Op de voorlaatste speeldag van de Apertura verloor de regerende landskampioen met 1-0 bij Belgrano.
 
Boca leek tijdens de wedstrijd lange tijd zicht te hebben op de titel. Niet door de eigen belabberde prestatie, maar wel door de ontwikkelingen op het veld van Argentinos Juniors. Dat speelde tegen Estudiantes, de enige concurrent nog van Boca Juniors in de titelstrijd. Estudiantes telde vier punten achterstand op Boca maar kwam met 1-0 achter. Bij Boca zetten ze het titelfeest al in en de ploeg drukte niet meer door tegen Belgrano. Op het uur kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Franco Peppino. Belgrano zou die voorsprong niet meer uit handen geven. Estudiantes, daarentegen, boog een 1-0-achterstand uiteindelijk nog om in een 2-1-voorsprong. Uiteindelijk moesten ook zij nog tevreden blijven met een 2-2-gelijkspel. Dit betekent dus een status quo in de titelrace. 

Boca Juniors heeft volgende speeldag genoeg aan een gelijkspel om de titel te pakken. Het speelt dan tegen Lanús. Ook Estudiantes speelt thuis en dat tegen Arsenal. Mochten beide clubs straks toch met gelijke punten eindigen, volgt er een play-off die zal bepalen wie van de twee het uiteindelijk haalt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties