Vermeersch houdt spelersvakbond buiten

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Vermeersch houdt spelersvakbond buiten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Brussels-voorzitter Johan Vermeersch heeft weer voor een relletje gezorgd. In de Gazet van Antwerpen staat te lezen dat Vermeersch de spelersvakbond Sporta niet wil binnenlaten. Sporta gaat momenteel rond bij alle eersteklassers om de spelers in te lichten over hun rechten en plichten.

"Wat ze doen, is 300 procent naast de kwestie. De clubs hebben het al lastig genoeg en nu gaan ze ons nog lastigvallen en uitmelken ook. Denk je soms dat wij onze plichten niet kennen. De spelers kunnen evengoed een advocaat of hun ouders raadplegen. De vakbonden moeten ons gewoon met rust laten. Als ze zo doorgaan, zijn er binnenkort geen clubs meer en zitten honderden spelers zonder werk zoals in Frankrijk", aldus een vastberaden Vermeersch.

Bij Sporta zijn ze op de hoogte van de beslissing van de Brussels-voorzitter maar ze zijn ook allerminst verrast. "Vermeersch verwijst graag naar zaken die elders niet in orde zijn, maar bij Brussels is het zelf vaak niet in orde. Er lopen verschillende klachten van spelers tegen de club, vooral over de groepsverzekering en het gaat om redelijke bedragen", luidt het bij de spelersvakbond. Sporta heeft trouwens al een eenvoudige oplossing voor het probleem dat het de Brussels-spelers niet in Molenbeek kan inlichten: "Als we niet binnen mogen, dan geven we de spelers van Brussels wel elders uitleg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties