Interview Janssens: 'Ik deed gewoon mijn werk'

Joeri De Ren
| 0 reacties
Janssens: 'Ik deed gewoon mijn werk'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een van de meest opvallende figuren van de 16e speeldag was ongetwijfeld Kevin Janssens van OHL. Hij mocht de onzichtbare Belbachir vervangen en dankte trainer Brepoels daarvoor met een loepzuivere hattrick. Zijn doelpunten deden de wedstrijd kantelen in het voordeel van Leuven en dus mocht hij deels alle eer opeisen voor zichzelf.

Deed het deugd om zo je handtekening af te geven nadat je op de bank moest starten ?

Inderdaad. Ik was vrij teleurgesteld dat de trainer mij niet in de elf poneerde nu zoveel jongens onbeschikbaar zijn. Ik ben naar OHL gekomen om zoveel mogelijk te spelen omdat deze club veel geloof en vertrouwen investeert in jeugdig talent. De jongeren krijgen hier steevast kansen. Uiteraard ben ik blij dat ik kon schitteren, maar ik zou het veel leuker vinden moest ik aan de aftrap mogen verschijnen. Ik denk dat ik deed wat ik hoor te doen in zulke omstandigheden : antwoorden op het veld !

Je lijkt wel een geheim wapen als invaller. Enig idee waarom het als invaller voorlopig beter lukt dan als basisspeler ?

Neen. Ik werk er even hard voor. Ik hoop die trend te kunnen keren, maar misschien is het zo dat je meer vrijheid krijgt als je invalt ? Als je als invaller meteen scoort, zoals ik, dan ben je uiteraard ook bevrijd en wordt het veel lekkerder voetballen.

Je scoort drie doelpunten...een droom voor elke speler ?

Ik scoor twee doelpunten doordat ik op de juiste plek sta. Is dat geluk of is dat talent ? Ik weet het niet; ik doe gewoon mijn werk. Ik ga nu niet lopen pochen. Mijn derde doelpunt daarentegen vond ik zelf ook best wel een fantastisch doelpunt. Ik draag dat dan ook op aan mijn recent overleden grootvader.

Is Kevin Janssens nu definitief gelanceerd ?

Ik hoop het wel. Ik besef wel dat er na nieuwjaar een pak geblesseerden en geschorsten terugkomen, waaronder heel wat routiniers en dus zal het nog extra knoken worden voor een plaatsje bij de 15. Ik denk echter dat dit weekend de jongeren getoond hebben dat ze met hun enthousiasme en hun liefde voor de club toch ook tot grootse prestaties in staat zijn.

En is OHL nu ook definitief vertrokken ?

Ik denk dat deze zege enorm veel kan betekenen voor het vertrouwen binnen de groep. Indien we volgende week opnieuw winnen van Kortrijk dan gaan we alvast met een goed gevoelen de winterstop in en dan zullen we het misschien jammer vinden dat het reeds winterstop is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties