Interview Vandendriessche: 'Onverdiend'

Joeri De Ren
| 0 reacties
Vandendriessche: 'Onverdiend'
Foto: © SC

Dieter Vandendriessche verwoordde de frustratie van Dender als volgt :

Ik vind het resultaat onverdiend.  We waren bij momenten de betere ploeg, maar ze waren efficiënter en straften ons genadeloos af.  

Is dat dan niet juist hetgeen waar voetbal om draait ? 

We wisten dat ze zouden loeren op de counter en dat ze afwachtend zouden spelen.  Dat is hun stijl.  Misschien speelden wij aanvankelijk teveel de hoge bal.  Die hoge ballen werden allemaal weg gekopt door Evans achteraan en anders geplukt door Ristovic.  

Hoe was de sfeer in de kleedkamer ? 

De eerste tien minuten was het zeer stil. Logisch want de ontgoocheling woog door in de groep. We bewezen zeker thuis te horen aan de top van de rangschikking, maar daar koop je niks mee wanneer je zo wordt afgestraft op efficiëntie, toch net een wapen van onszelf. We trekken ons op aan het feit dat we hen echt pijn wisten te doen in de eerste 20 minuten van de tweede helft.

Jullie zien een reuzekans door Ristovic gered worden. Was dit een scharniermoment ?

Daar lijkt het op. We waren de betere ploeg en zetten veel druk, maar zij hebben een klasbak als Ristovic als sluitstuk en dan weet je dat het zeer moeilijk wordt.

Gaan jullie nu terneergeslagen de winterstop in ?

Toch niet. We staan nog steeds eerst na een bijna perfect parcours. Als nieuwkomer zijn we over de tegenstand gewalst, maar nu blijkt louter dat we ook maar mensen zijn. Nu gaan we genieten van de feestdagen en dan de terugronde voorbereiden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties