Verdeelde meningen over Belgisch kerstvoetbal

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Verdeelde meningen over Belgisch kerstvoetbal
Foto: © SC

In Engeland wordt er de komende weken druk doorgevoetbald. Zo staat er op 26 december, tweede kerstdag en ginds Boxing Day genoemd, een volledige speeldag op de voetbalkalender. Maar in België zweert men nog altijd trouw aan de winterstop. 

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is te vinden voor kerstvoetbal, maar veel medestanders in het Belgische voetballandschap vindt hij niet. De krant Gazet van Antwerpen ging eens zijn licht opsteken bij Herman Wijnants, manager van VC Westerlo en Aimé Anthuenis, sportief directeur bij Germinal Beerschot.

"Als je het goed aanpakt, kan kerstvoetbal inderdaad positief zijn voor het Belgische voetbal. Maar het kan dan wel niet de bedoeling zijn dat de competitie in april al afgelopen is. We moeten ook in mei nog voetbal kunnen aanbieden. Daarom vind ik play-offs zoals in Nederland, ideaal om die leemte op te vullen. Maar voetbal op tweede kerstdag kan wel degelijk een succes worden", aldus Herman Wijnants.

Aimé Anthuenis ziet kerstvoetbal dan weer helemaal niet zitten. "In België bestaat die traditie niet en we kunnen dat ook niet opbouwen. Ik zie echt geen voordelen. Het is wel makkelijk om te roepen dat je zo meer toeschouwers lokt, maar ik wil dat eerst toch eens zien. Belgen zijn nu eenmaal familiemensen en die blijven liever thuis, zeker in de kerstperiode. En dan is er nog het weer. De kans op slecht weer is erg groot. Geeft zoiets beter voetbal? Houdt dat de supporters juist niet weg uit de stadions? En de voetballers zelf? Ach, dat zijn profs", aldus de sportieve baas van Germinal Beerschot.

Van Holsbeeck wil er sowieso resoluut voor gaan. "Als het in Engeland en Nederland kan en de stadions zitten ginds vol, waarom zou het dan hier niet kunnen. We moeten openstaan voor vernieuwing want we moeten het Belgische voetbal nieuw leven inblazen", aldus de Anderlecht-manager.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties