Vierdeklassers in de Flanders Soccercup

Bart Hermans
| 0 reacties
Vierdeklassers in de Flanders Soccercup
Foto: © SC

Voetbalkrant gaat zoals aangekondigd de Fieldturf Tarkett Flanders Soccer Cup van dichtbij volgen dit jaar. U mag in de aanloop naar dit tornooi voorbeschouwingen verwachten en ook een interview met de organisator. Van het 2de/3de/4de klasse en proftornooi mag u uitgebreide verslaggeving en foto’s verwachten. Vandaag bekijken we de 4de klasse ploegen die deelnemen aan het tornooi van naderbij. We weten van vorige editie toen nog enkel tweede en derde klasse ploegen meespeelden dat SK Deinze en Standaard Wetteren niet slecht zijn in deze discipline maar toch is het elk jaar afwachten welke de echte favorieten zijn. Vorig jaar werd er een 2de/3de klasse tornooi gespeeld en eentje voor 4de en provinciale. Nu is er enkel nog het 2de/3de/4de klasse tornooi.
 
Uit vierde klasse nemen Eendracht Aalst, Rupel Boom,Wevelgem-City, KSV Sottegem  en Gent-Zeehaven deel.
 
Eendracht Aalst heeft na het faillissement heel wat problemen gehad en is ondertussen in vierde klasse verzeild geraakt. De Ajuinen staan desondanks nog altijd in grote getalen aan hun ploeg en mede daardoor staat Aalst in Vierde B eerste met 41 punten uit 15 wedstrijden. Met hun enthousiaste en karnavalgekke supporters kan Aalst voor de nodige sfeer zorgen in de Topsporthal. Spelers bij Eendracht Aalst die u misschien een belletje doen rinkelen zijn Tim Aelbrecht (Ex- speler van Waalwijk en KV Kortrijk) en Ewen Verheyden( Ex-speler van FC Brussels en KV Mechelen). Verder is het uitkijken naar de sterkhouders in de competitie : Thomas Troch en Arnold Nquekam. Thomas vond dit seizoen al 11 keer de netten en Arnold 15 maal. Eendracht Aalst komt uit in Poule B samen met Londerzeel en Maldegem.
 
Rupel Boom verwachtte veel van dit seizoen maar begon heel slecht aan de competitie , Raoul Peeters gaf het op en in zijn plaats kwam Urbain Spaenhoven.Ze begonnen met een nul op negen aan de competitie maar staan nu op een al wel vijfde met 22 punten in Vierde B. Dit is een achterstand van elf punten op Bornem en negentien op leider Eendracht Aalst. De titel zit er duidelijk niet meer in maar op een plaatsje in de eindronde hopen ze nog wel in Boom. Opvallendste naam in de kern is Jerry Poorters (Ex-Lierse) Tegen Eendracht Aalst werd dit seizoen met 2-1 verloren. Beide ploegen kunnen elkaar pas in de Finale tegenkomen.
Rupel Boom komt uit in Poule D samen met Standard Wetteren en Oudenaarde.
 
Wevelgem City is aan zijn tweede seizoen in vierde bezig nadat het degradeerde uit derde. Het won vorig jaar wel dit tornooi voor vierde klassers en provinciale ploegen maar moeten het nu natuurlijk ook opnemen tegen tweede en derdeklassers. In de competitie doen de mannen van trainer Gilbert Bodart het niet slecht en staan ze op de vierde plaats in de rangschikking op zeven punten van Sottegem. Bekendste speler bij Wevelgem City is ex-kvm speler Dieter Dever.
Wevelgem City komt uit in Poule A tegen reeksgenoot Sottegem en OH Leuven.
 
KSV Sottegem is de trotste leider in vierde klasse A. Met vijfendertig punten uit vijftien wedstrijden doen ze het niet slecht maar ze zullen nog wel serieus moeten strijden voor de titel want Wielsbeke en Sint-Eloois-Winkel volgen maar op drie punten. Sottegem is de ex-ploeg van Tim Matthijs(Zulte-Waregem). In het onderling duel met Wevelgem-City werd met 2-1 verloren dit seizoen.
Sottegem kom uit in Poule A tegen reeksgenoot Wevelgem City en OH Leuven.
 
Gent-Zeehaven is de thuisploeg van dit deel van de competitie. Het is de derde ploeg uit vierde klasse A maar staat pas twaalfde met zestien punten. Deze Gentse jongens moeten in de terugronde nog stevig voetballen om hun plaatsje in vierde klasse veilig te stellen. Gent-Zeehaven verloor dit seizoen met 0-3 tegen Sottegem en met 2-0 tegen Gent-Zeehaven.
Gent-Zeehaven komt uit in Poule C tegen SK Deinze en Olympic Charleroi.
 
 
 
Een van de volgende dagen worden de derdeklassers onder de loep genomen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties