D'Hooghe: 'Club zal zeker versterking halen'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
D'Hooghe: 'Club zal zeker versterking halen'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge zal zich in januari zeker versterken met één of meerdere nieuwe spelers. Dat verklaarde voorzitter Michel D'Hooghe in De Morgen.

“Wij hebben nog steeds een spaarpot en in januari komen er spelers bij”, vertelt D'Hooghe. “Een kwalitatieve impuls is nodig.”


Over tien dagen stelt D'Hooghe trouwens ook het project van het nieuwe stadion voor. “Wij incasseren vandaag net geen drie miljoen euro tv-rechten, en dat is het dan. Publiek is onze business. Wij moeten meer economisch rendement uit een wedstrijd halen, zelfs zonder meer publiek naar het stadion te halen. Voor Champions Leaguewedstrijden gaven wij 650 mensen te eten. We hadden ongeveer vijfduizend aanvragen. Het Jan Breydelstadion valt niet te exploiteren. Onze stadiongerelateerde inkomsten moeten omhoog als wij de kloof met Europa een beetje willen dichten. Dat Club daar staat in Europa en nog steeds aan de top staat in België, dat is een aberratie. Het nieuwe stadion moet er komen. We zullen schrikken als we de nieuwe Uefa-criteria inzake veiligheid zullen zien. Dan wordt een Europabekerwedstrijd organiseren in Jan Breydel een onbegonnen zaak.”

“We zullen niet in de problemen komen door dat nieuwe stadion. Ik ben heel voorzichtig. Er worden risico's genomen, maar niet door ons. Dus hangt het ook niet van ons af of het nieuwe stadion er komt. Eerlijk, ik ben ook nog niet zeker dàt het er komt. Er moet nog veel water door de zee vloeien voor het zo ver is. Maar vroeg of laat speelt Club in zijn eigen stadion.”



    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties