Milan wint Trofeo Berlusconi

Maarten Vandenabeele

AC Milan is de winnaar van de Trofeo Berlusconi. De Rossoneri klopten in het eigen San Siro eeuwige rivaal Juventus met 3-2, na een onderhoudende wedstrijd.

Normaal gezien vindt de clash tussen de 2 grootheden plaats aan het einde van de voorbereidingsperiode op het nieuwe seizoen, in augustus, maar door de chaotische zomer als gevolg van Calciopoli, liet de kalender het toen niet toe.

Beide trainers brachten een stevige ploeg op de been. Bij Milan was Kakà de grote afwezige, naast de geblesseerde Nesta, Deschamps kon niet rekenen op Camoranesi. Toch stond er nog meer dan genoeg kwaliteit op het veld.

Milan startte het felst: Inzaghi kwam alleen voor doel niet voorbij Buffon en ook een schot van Seedorf kan de doelman niet verrassen. Juve stak voor het eerst de neus aan het venster toen Palladino met een mooi vluchtschot net over besloot, in de 7e minuut. De wedstrijd ging goed op en neer maar na 25 minuten kreeg Milan een uitgelezen kans op de 1-0: Inzaghi ging Kovac voorbij maar in de 1 tegen 1 met Buffon was de nationale doelman alweer de sterkste. Onmiddellijk daarop waren er 2 mooie pogingen, van Del Piero en Palladino, maar het scorebord veranderde niet.

In de 29e minuut haalde Inzaghi eindelijk zijn gram: op zijn typische opportunistische manier werkte hij een voorzet van Brocchi in doel, 1-0 (foto). In de 40e minuut kwamen de Bianconeri langszij: een inzet van Trezeguet werd afgeweerd door Kalac tot bij Nedved en de Tsjech faalde niet, 1-1. Met die tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In de tweede helft waren er heel wat nieuwe gezichten te bewonderen: 3 wissels bij Milan en 2 bij Juve, dat in de eerste helft wel al 2 noodgedwongen vervangingen moest doorvoeren na blessures voor Chiellini en Boumsong.

Het eerste grote doelgevaar kwam na 10 minuten in de tweede helft, toen Seedorf met een prachtige vrije trap uitpakte, maar de redding van Buffon was al even mooi. De ingevallen Fiori pakte knap een kopstoot van de eveneens ingevallen Zalayeta.

In de 67e minuut kwamen de bezoekers aan de leiding: Del Piero was iedereen te snel af op een voorzet en kopte aan de eerste paal binnen, 1-2. Op een voorzet van Brocchi kopte Seedorf welgeteld 1 minuut later de 2-2 binnen: alles te herdoen.

De beslissing viel in de 86e minuut: Pirlo zette de ingevallen Aubameyang op weg naar de winning goal. De jonge Fransman kopte de 3-2 voorbij reservedoelman Mirante. AC Milan won zo voor de achtste keer de Trofeo Berlusconi.