Benítez wil Raúl naar Anfield Road halen

Dave Sentobin
| 0 reacties
Benítez wil Raúl naar Anfield Road halen
Foto: © SC

Volgens de Spaanse sportkrant As wil Rafael Benítez, coach van Liverpool, Raúl overtuigen om de komende drie seizoenen voor de Reds uit te komen. De Madrileense kapitein heeft in principe een contract tot medio 2010 bij de Koninklijke maar het aangekondigde verjongingsproject van coach Capello zou de aanvaller wel eens vroeger kunnen doen vertrekken. Bovendien zei voorzitter Calderón in een interview ook dat de club zal streven naar zeven basisspelers onder de 25.
 
Raúl kent Benítez zeer goed omdat de Liverpool-trainer de coach was van RM Castilla – tweede team van Real Madrid momenteel actief in Segunda División – toen Valdano in 1994 de 17-jarige Raúl naar het eerste elftal haalde. Bovendien bezocht de 102-voudige international met zijn familie regelmatig de stad van de Beatles om zijn vriend Morientes een bezoekje te brengen toen die nog bij Liverpool speelde. Raúl kent dus zeker de professionele structuur van de club en het enthousiasme van de hondstrouwe supporters.
 
Raúl heeft altijd gezegd dat hij zijn langdurig contract niet per se wilde uitdoen. In 2005 bekende hij nog in een emotioneel interview aan de Spaanse krant ABC dat hij zich indien nodig wilde opofferen voor de club. En onlangs zei Raúl tegen voorzitter Calderón na de verloren derby tegen Getafe het volgende: “Ik lijd enorm onder die nederlaag. Als het zo verdergaat, vertrek ik en bevrijd ik de club van dat duur contract.”

Benítez heeft uiteraard die uitlatingen ook opgevangen en heeft al een vertrouwenspersoon naar Bernabéu gestuurd om te praten. Maar Raúl is een échte clubspeler en wil successen blijven behalen in het camiseta blanca van Real. Enkel als de technische staf hem liever ziet vertrekken, wil de speler praten over een overgang. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties