Supporters Lokeren ontevreden over 'reuzereceptie'

Jelle Vereecke
| 0 reacties
Supporters Lokeren ontevreden over 'reuzereceptie'
Foto: © SC

Dit jaar moet een jaar van feest worden in Lokeren : er wordt ondertussen immers 100 jaar gevoetbald in de stad. Van feesten is er voorlopig echter nog geen sprake : Lokeren staat op een degradatieplaats en het grote openingsfeest was ook niet echt spetterend.

Wat wel spetterend was, was het vuurwerk dat werd afgestoken op Daknam. Tot zover de positieve kant van de receptie. Lokeren had zijn supporters immers uitgenodigd om het nieuwe jaar en het feestjaar in Lokeren in te zetten met een heuse reuzereceptie. Oud-spelers werden aangekondigd, drank en hapjes à volonté en een knallend vuurwerk. De supporters hadden echter op meer gehoopt dan enkel wat oud-spelers.

Voorzitter Lambrecht zegt namelijk al een tijdje bezig te zijn met onderhandelingen met twee nieuwe spitsen, die het spitsenprobleem van zijn Sporting moeten oplossen. Lokeren stuurde zelfs al spits Alen Skoro door om die reden. Maar de spitsen, die voorlopig geheim blijven, zijn nog altijd niet binnengehaald en dus zit Lokeren nog altijd met hetzelfde probleem. De supporters hadden gehoopt dat voorzitter Lambrecht de nieuwe spitsen zou voorstellen op de reuzereceptie, maar daar kwam niets van in huis.

Meer zelfs : Roger Lambrecht hield een nieuwe speech waarin hij zijn ambities en verwachtingen predikte. De voorzitter doet dit verhaal al verschillende jaren, maar de plaats in de stand vertelt de rest van het droeve verhaal. Met Slavoljub Muslin zou Lokeren zelfs over twee jaar de Champions League spelen, maar velen in Lokeren denken al dat hun team zal fusioneren met de iets verdergelegen Buffalo's, die wel hun ambities lijken waar te maken en met hun nieuw stadion naar de top willen. In dat opzicht kan Lambrecht zijn ambities dan misschien wel waarmaken, geen rekening houdend met zijn trouwe fans, die nog liever enkele keren degraderen dan elke twee weken naar het Arteveldestadion af te zakken.

De receptie zelf zal hopelijk niet de trend zetten voor het vervolg van de competitie : de supporters werden midden januari ontvangen op de parking van het stadion. Er was zelfs geen tent voorzien voor de koude of de eventuele regen, die gelukkig uitbleef. Het bier van de competitiesponsor smaakte niet, de broodjes konden evenmin bekoren. Terwijl de trouwe fans beneden op de parking stonden, konden ze bovenin het stadiongebouw de vips bewonderen, rijkelijk genietend van champagne en hapjes. De sfeer in Lokeren is kortom slechter dan ooit, hopelijk keert die sfeer terug in de loop van het feestjaar in Lokeren. 

   
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties