Matteo is al van Stoke

Luc Goderis
| 0 reacties
Matteo is al van Stoke
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dominic Matteo heeft zijn transfer naar Stoke City al beet.  Het team van Carl Hoefkens wou de Schotse international zo vlug als mogelijk inlijven zodat hij dit weekend al inzetbaar zou zijn voor de wedstrijd tegen Preston North End. 

De 32-jarige verdediger kwam dit seizoen op Ewood Park nog niet aan spelen toe en mocht de club transfervrij verlaten.  Matteo zelf stond niet weigerachtig tegenover de eventuele transfer.

Matteo startte zijn professionele carrière in 1992 bij Liverpool en verdiende enkele caps in het beloftenelftal van Engeland.  Toen hij later echter de kans kreeg om voor het eerste elftal van zijn geboorteland Schotland te spelen, liet hij de kans niet liggen.  Hij verzamelde, geteisterd door allerlei blessure, slechts zes caps.

Tijdens de zomer van 2000 verliet hij de Reds en trok voor vier seizoenen naar Leeds Utd.  Onder manager David O'Leary groeide hij uit tot één van de absolute sterren van het team.  Leeds-supporters denken ongetwijfeld nog met weemoed terug aan het doelpunt dat hij scoorde tijdens de Champions League in San Siro.  Leeds bereikte toen de halve finales van het prestigieuze kampioenenbal.

Nadat Leeds afgleed naar de Engelse tweede klasse koos Matteo, als een vrije speler, voor een driejarig contract bij Blackburn Rovers.  Op Ewood Park kon hij echter nooit helemaal overtuigen en kwam er in drie seizoenen slechts 31 keer aan de aftrap van een competitiewedstrijd.  In totaal speelde Matteo 36 wedstrijden voor de blauwwitten uit Lancashire.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties