Uefa-Pro kandidaten studeren straks af

Steven Bologne
| 0 reacties
Uefa-Pro kandidaten studeren straks af
Foto: © SC

De lading cursisten voor het Uefa-Pro diploma, het hoogst haalbare voetbaldiploma, hebben dinsdagavond de training van tweedeklassers Oud-Heverlee Leuven en KV Mechelen bijgewoond. Heel wat grote namen studeren straks in mei af met het diploma dat vereist is om in eerste klasse aan de slag te kunnen.  
 
Johan Boskamp, José Riga (Bergen), Marc Brys (G. Beerschot), Peter Maes (KV Mechelen), Ives Serneels (volgend seizoen Berchem Sport), Eric Van Meir (hulptrainer Lierse), Fuat Capa (ex-Geel), Guido Brepoels (OHL) en Ronny Vangeneugden zijn enkele van de vele namen in het rijtje.
 
De trainers hebben er wel hun portefeuille voor moeten bovenhalen want de cursus kost meer dan 5.000 euro. In de plaats krijgen ze wel waar voor hun geld. Enkele buitenlandse stages behoren tot het pakket. Het groepje trok zo al naar het Olympiakos van toenmalig trainer Trond Sollied en vertrekken van 11 tot 14 februari naar het Galatasaray van Erik Gerets.
 
De cursusinhoud is erop gericht om elke trainer in bepaalde onderdelen te perfectionaliseren. Zo zullen ze na deze vorming een top-technicus zijn, goede managerskwaliteiten hebben, over voldoende menselijke kwaliteiten beschikken, strategisch goed uit de voeten kunnen en communicatief sterk staan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties