Arsenal heeft replay nodig

Kevin Vanbuggenhout

Eén van de topaffiches in de vierde ronde van de FA Cup was de wedstrijd tussen Arsenal en Bolton. Beide ploegen strijden nog voor een Champions League-ticket. Arsenal schakelde in de vorige ronde nog titelverdediger Liverpool uit.

Maar het was Bolton dat het scherpst aan de match begon. Davies scoorde bijna op hoekschop, maar Almunia had een goede reflex in huis. Henry schoot de eerste kans voor Arsenal naast. Bolton zetten een goede prestatie neer en bleef de hele eerste helft minstens de evenknie van Arsenal. Ivan Campo trapte over. Tegen het einde van de eerste helft kwam Arsenal toch nog dicht bij een voorsprong. Ivan Campo kopte de bal slecht terug en Henry kon onderscheppen. Henry werkte de bal met een subliem hakje voorbij Jaaskelainen. Meite haalde de bal van de lijn.

Vijf minuten na de pauze was het Bolton dat de leiding nam. Nolan stopte het schot van Davies om vervolgens zelf de 0-1 te scoren. Nolan scoorde bijna een tweede keer, maar Almunia haalde de bal uit zijn voeten. Drie minuten na de openingstreffer trapte Walcott naast. Arsenal moest een tandje bijsteken en dat gebeurde ook in het laatste halfuur. Bolton werd tegen het eigen doel gedrukt en Arsenal ging op zoek naar de gelijkmaker. Jaaskelainen parreerde een knal van Touré en belette ook Henry het scoren. Dan was het de beurt aan Fabregas om op doel te schieten, weer had Jaaskelainen een goede save in huis. Vlak hierna knalde Hoyte over. Dertien minuten voor affluiten was de gelijkmaker een feit. Touré kopte een vrije trap van Fabregas binnen. Bolton hield stand in de laatste tien minuten en kaapte zo een replay weg.

Arsenal had het een uur lang heel erg moeilijk met Bolton. In het laatste halfuur kon Arsenal toch heel wat druk ontwikkelen. Arsenal kon slechts één keer scoren en kwam niet verder dan een gelijkspel. Bolton behoudt dus de kans om kwalificatie af te dwingen. In een tweede wedstrijd in het Reebok Stadium zullen Bolton en Arsenal binnenkort uitmaken wie naar de vijfde ronde mag.