Interview Valgaeren: 'Ik bekijk het stap per stap'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Valgaeren: 'Ik bekijk het stap per stap'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge bevindt zich momenteel in het oog van de storm. Gelukkig voor de West-Vlamingen valt er in het Jan Breydelstadion ook nog goed nieuws te rapen. Joos Valgaeren is voor het eerst sinds lang terug fit en kende een goede voorbereiding in het Spaanse Benahavis. Maar de verdediger blijft realistisch en kijkt nog niet te ver voor zich uit.
 
Ambitie
 
“Het is heel fijn om eindelijk terug volledig fit te zijn. Maar ik blijf voorzichtig en wil voor het verdere verloop van het huidige seizoen niet te veel ambities stellen. Op dit moment bekijk ik het stap per stap. Ik doe mijn best en we zien dan wel waar we uitkomen. Het is uiteindelijk de trainer die beslist wie er aan de aftrap komt,” aldus Valgaeren. Misschien krijgt Valgaeren zijn kans nu het centrale verdedigingsduo regelmatig bekritiseerd wordt en Birger Maertens ondermaats presteert. “Ik denk dat Clement en Maertens bewezen hebben dat ze een goed duo vormen. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en op Gent hebben ze nog eens de nul kunnen houden. Dat toont toch aan dat ze niet zo slecht presteren als er gezegd wordt. Bovendien heeft Jason Vandelanoitte dit seizoen veel progressie gemaakt en maakt ook hij kans op een plaats in de ploeg.”
 
Club Brugge blijft wel naarstig zoeken naar een nieuwe centrale verdediger. De transfer van Hoefkens strandde in extremis op een njet, maar de West-Vlamingen speuren verder in Europa. “Als ze blijven zoeken wil dat zeggen dat Club toch niet 100 % tevreden is over ons en dat er iets moet gebeuren.” Zorgt het feit dat ze een speler type-Valgaeren zoeken niet voor meer stress? “Het is normaal voor Club Brugge dat er concurrentie is. Dat zal er altijd zijn in een ploeg die aan de top wil spelen. Als je bij een team van dit kaliber speelt moet je daar ook mee kunnen omgaan.”
 
 
Revalidatie
 
Sinds zijn terugkeer naar België kende de 30-jarige Valgaeren weinig succes, maar toch beklaagt de Leuvenaar zijn overgang niet. “Door die blessures heeft mijn transfer op sportief gebied uiteraard nog niet gebracht wat ik er van verwacht had, maar ik ben blij dat ik terug in België vertoef. Je bent dichter bij je familie, je dochter kan hier naar school gaan, ... Dat zijn aspecten die ook allemaal een rol spelen in het leven van een voetballer. Tijdens mijn revalidatieperiode is dat allemaal zeer belangrijk geweest. Je komt thuis, speelt met je kinderen en je kan rekenen op de steun van je vrouw en familie. Kortom: je hebt een perfect gezinnetje. Dat helpt allemaal wel om je problemen op professioneel vlak te vergeten.”
 
“Ook vanuit de club kwam er voldoende steun tijdens die periode. Er was een zeer goede samenwerking met de medische staf van de ploeg.” Club Brugge bestempelde de terugkeer van Valgaeren als een goede transfer. “Zo’n woorden doen natuurlijk altijd deugd en geven vertrouwen, maar je moet het nog altijd zelf bewijzen. Ik wil nu alles rustig aandoen. We zien dan wel waar we uitkomen.”
 
 
Celtic
 
In Schotland kende Valgaeren een mooie periode. Hij pakte drie landstitels, drie Schotse bekers en speelde in Glasgow voor een schitterende schare supporters. Verlangt hij niet terug naar die periode? “Ik heb vijf mooie jaren gekend in Schotland, maar die periode ligt nu achter mij. De sfeer is daar schitterend. Ze staan er om bekend in heel de wereld, maar je mag dat niet vergelijken met Club Brugge. Je moet dat in een andere context bekijken. Momenteel is het gezien de situatie wat minder, maar ze hebben hier ook schitterende supporters die voor een goede sfeer zorgen.”
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties