Antwerpen droomt van 'Guy Thysstadion'

Antwerpen droomt van 'Guy Thysstadion'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De droom die ons land koestert om in 2018 het WK naar de Benelux te halen, heeft het stadsbestuur in Antwerpen aan het denken gezet. Dat er een nieuw stadion komt in Antwerpen, staat stilaan buiten kijf, ook aan een naam werd al gedacht. 

Als het aan Burgemeester Patrick Janssens ligt, komt het nieuwe stadion er in Antwerpen al vroeger. “Het lijkt me beter om het nieuwe stadion al eerder in gebruik te nemen. Een nieuwe tempel met 20 à 30.000 zitplaatsen, met een mogelijkheid tot uitbreiden als het WK ook echt naar Antwerpen komt. WK of niet, Antwerpen wil een nieuw stadion. Dat stadion moet naar Brugse norm de thuisbasis worden van de twee grote clubs in Antwerpen, Germinal Beerschot en Antwerp”, aldus Janssens.
 
“Het stadion moet alle Antwerpenaren een goed gevoel geven en daarom schuif ik voor de naam Guy Thys naar voor. Als voetballer behaalde hij successen bij Beerschot, als trainer bij Antwerp en ook de nationale ploeg bracht hij wat bij met een vierde plaats op het WK in Mecixo van ’86. Een grotere internationale uitstraling dan die van hem vind je niet in Antwerpen.”  
 
Het nieuwe stadion heeft dus al een naam, maar nog geen locatie. De stad stelde een lijstje op met twaalf mogelijke locaties waar het ‘Guy Thysstadion’ zou moeten komen.  Petroleum-Zuid wordt nog steeds naar voor geschoven als toplocatie. Gefinancierd moet hij d.m.v. geld uit de privé-sector, van de Vlaamse en Federale overheid, van de stad zelf en van de Voetbalbond.   
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties