Ierland blameert zich net niet in San Marino

Mathias Dumarey

België is niet het enige land in Europa dat moeite heeft met San Marino. Daar mag je sinds gisteren ook Ierland bijrekenen. In de absolute slotfase van de partij konden de eilandbewoners nog een blamage vermijden. De Ieren wonnen met 1-2 in het Stadio Olimpico van Serravalle. De wedstrijd tussen San Marino en Ierland was gisterenavond het enige kwalificatieduel voor het EURO 2008.

De Ieren zorgen voor weinig gevaar in de eerste helft. Robbie Keane kwam nog het dichtst bij een treffer maar aan de rust stond het nog steeds 0-0. Kort na de rust zette Kevin Kilbane de geruststellende 0-1 op het bord met een rake kopbal voorbij doelman Aldo Simoncini. Vier minuten voor affluiten kwam San Marino erg verrassend langszij toen Michele Marani profiteerde van een misverstand in de Ierse verdediging en hij de bal in het lege doel kon deviëren.

Er kwamen uiteindelijk vijf minuten blessuretijd bij en die zouden San Marino alsnog nekken. In de allerlaatste minuut van de toegevoegde tijd kon Stephen Ireland een blamage vermijden door alsnog de 1-2 voorbij Simoncini te duwen. Door die 1-2-overwinning klimt Ierland naar de derde plaats in de groep D waar het Tsjechië en Duitsland nog voor zich moet dulden.