Matige rentree van Romario

Mathias Dumarey

Romario heeft zijn rentree gevierd bij de Braziliaanse club Vasco da Gama maar het werd er wel eentje in mineur. Hij kon geen indruk maken en bovendien verloor de club met 2-1 van América. Romario kon niet scoren en dus moet hij ook nog even wachten vooraleer hij een nieuw shirt kan aantrekken.

Romario kwam in de 58ste minuut het veld op maar in het laatste halfuur van de partij kwam hij er amper aan te pas. Hij was duidelijk nog niet in vorm, oogde traag en raakte amper een bal. Scoren lukte al helemaal niet zodat hij de volgende wedstrijd nog eens met het nummer 13 op de mouw zal spelen. Dat is het aantal goals dat Romario naar eigen zeggen nog verwijderd is van zijn duizendste doelpunt in een officiële partij.

Voor Vasco werd het dus ook een miserabele avond. De club incasseerde zijn eerste seizoensnederlaag na twee overwinningen en moest in de tweede helft ook nog aanzien dat twee spelers na een rood kartonnetje van het veld werd gestuurd. In het imposante Maracaña Stadion keek de thuisploeg al na elf minuten tegen een 0-2-achterstand aan. América wordt nu de nieuwe leider in het kampioenschap van Rio de Janeiro met zeven punten. Vasco staat tweede met zes eenheden.