Lamah: 'Het seizoen van het vertrouwen'

Kevin Pieters
| 0 reacties
Lamah: 'Het seizoen van het vertrouwen'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Vanaf deze week gaat voetbalkrant.com op talentenjacht. De komende maanden zullen op geregelde tijdstippen beloftevolle spelers uit de Belgische Jupiler League belicht worden. Meer bepaald zullen we die spelers in de spotlight zetten die of het mooie weer maken bij de reserven, maar nog niet tot de A-kern behoren of hun eerste speelminuten achter de kiezen hebben bij de A-kern, en hun waarde al bewezen hebben bij de reserven. Hopelijk maken we hierdoor kennis met de sterren van morgen.

Onze eerste halte is de huidige landskampioen, RSC Anderlecht, meer bepaald de aanvallende middenvelder Roland Lamah

Het verhaal van deze 19-jarige linksvoetige middenvelder begint op jonge leeftijd in Ivoorkust. Aangekomen in België sloot Roland Lamah zich aan bij derde klasser CS Visé, waar hij door het scoutingsapparaat van RSC Anderlecht al gauw werd opgemerkt. Het was Manu Pirard die ervoor zorgde dat Lamah rond zijn 15de de overstap maakte naar de jeugd van Anderlecht.

Met de competitiestart 2006-2007 werd Lamah door de technische staf van Anderlecht opgenomen in de A-kern.  Niet helemaal onterecht, want de ondertussen tot Belg genaturaliseerde Ivoriaan, maakte deel uit van de Belgische selectie op het EK-19 te Polen.  Roland Lamah was daar goed voor 3 doelpunten in 3 wedstrijden, waarvan 2 doelpunten tegen Tjechië. "Voor mij persoonlijk was dat toernooi heel positief, ik maakte er drie doelpunten en ben tevreden over mijn wedstrijden.  Het blijft een goeie ervaring, maar het is enorm jammer dat we niet verder zijn geraakt dan de groepsfase."  Van de Rode Duivels ligt Lamah nog niet wakker. "Ik moet eerst goed spelen bij Anderlecht. Speel je goed bij je club, dan volgen de Duivels meestal vanzelf. De club komt op de eerste plaats en is het belangrijkste."

En of Roland Lamah goed speelt bij Anderlecht?  Bij de reserven van Anderlecht wist de jonge Belg al 8 keer de weg naar doel te vinden in 20 wedstrijden en leverde hij diverse assists aan de aanvalslinie van Anderlecht (met o.a. Siani en Allagui).  Lamah wordt uitgespeeld op de linkerflank, als aanvallende middenvelder, maar kan ook als spits fungeren.  Persoonlijk verkiest de jongeling het middenveld "vermits ik daar kan dribbelen en acties kan maken", aldus Lamah.

Lang heeft Lamah dan ook niet moeten wachten op zijn eerste officiële speelminuten voor de A-kern.  Het was in de wedstrijd  Anderlecht - Germinal Beerschot dat Lamah in de 89ste minuut Hassan mocht vervangen.  Een kort debuut voor Paars-Wit, maar een enorm belangrijk moment voor Lamah: "Het toont aan dat ze vertrouwen hebben in mij. Ik besef wel dat ik er nog niet ben, het is nu belangrijk om hard te blijven werken en iedere dag opnieuw alles te geven op training."   

Ondertussen heeft Lamah al 3 keer mogen optreden voor de A-kern, waarbij hij in de Supercup-wedstrijd tegen Zulte-Waregem in de basis begon.  Of Lamah nog vaak te zien zal zijn dit jaar blijft een groot vraagteken.  Bij de reserven kan de middenvelder voldoende ervaring opdoen en blijven werken aan zijn explosivitieit en het maken van acties.  Ondertussen is het wachten op een echte doorbraak voor deze talentvolle jongere. Doch, als één van de drie doorgestootte talenten uit de beloftenkern, is het Roland Lamah die als enige al officiële speelminuten heeft geronseld in de Jupiler League. Voor zijn maatjes, Odjida Ofoe, Siani (op de Supercup na) en Allagui is het nog wachten op hun officiële debuut. 

Als opkomend talent laat Lamah weten aan jonge voetballers om: "Altijd in jezelf  te blijven geloven. Je mag de moed niet laten zakken als het eens wat minder gaat. Het is belangrijk om hard te werken en vooral ook geduld te oefenen", aldus de beloftevolle middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties