België behoudt waterkans op EK-ticket

Luc Goderis
| 0 reacties
België behoudt waterkans op EK-ticket
Foto: © SC

De Belgische nationale zaalvoetbalploeg heeft vrijdagavond de tweede wedstrijd van het kwalificatietornooi in Slovenië winnend afgesloten.  België versloeg Moldavië met nipte 3-2 cijfers en behoudt zo nog een waterkansje op een ticket voor het EK in Portugal.
 
Slechts een handvol toeschouwers waren voor het duel komen opdagen en die zagen hoe Moldavië al van bij het eerste fluitsignaal de pressing voerde.  Onze landgenoten prikten echter al even vlug tegen, maar Karim Bachar stuitte op doelman Alexei Muntean die in hoekschop duwde.  Aan de overkant redde zijn Belgische collega Luca Cragnaz al even knap op een schot van Viataliae Plamadeala.
 
Het enige doelpunt van de eerste helft viel precies op het kwartier.  Ylias El Haoual bracht België 1-0 voor.
 
Na de herneming knutselden onze landgenote al vlug een mooie aanval in elkaar maar het schot van Karim Chaibai spatte op de dwarsligger uiteen.  Luttele minuten later mocht Chaibai toch vieren.  Na opnieuw een mooie collectieve aanval verdubbelde hij de Belgische voorsprong.
 
Net voor het half uur mikte El Haoual eerst opnieuw op het doelhout en beging België zijn vijfde fout.  Plamadeala zette de tienmeter om en amper een paar minuten later zorgde diezelfde Plamadeala voor de gelijkmaker.
 
Met een gelijkspel was geen van beide teams gediend en dus zette België in de slotfase alles op alles door met een "vliegende doelman" te spelen.  De wissel van bondscoach Benny Meurs rendeerde en Abdel Aziz Jaffal sleepte minuten voor affluiten de overwinning uit de brand.  3-2.
 
Gisteren behaalde thuisland Slovenië zijn tweede overwinning uit evenveel wedstrijden en nam zo een serieuze optie op het ticket voor het EK in Portugal later dit jaar.
 
Op de laatste speeldag hebben de Slovenen tegen België aan één punt genoeg om zich te kwalificeren.  Onze Futsal-duivels moeten dan winnen... ruim winnen !

Stand na tweede speeldag :

teamGWDVvtP
1.Slovenië22001046
2.Roemenië2101653
3.België2101463
4.Moldavië2002490

Laatste speeldag :

25/02/2007 om 15u30 : Slovenië - België
25/02/2007 om 13u00 : Roemenië - Moldavië
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties