Analyse Appelterre alleen aan de leiding

Gentil Dossche
| 0 reacties
Appelterre alleen aan de leiding
Foto: © SC

  Eendracht Appelterre toonde zich op het veld van Machelen een waardige leider en stelde de thuisploeg al snel voor een voldongen feit. De tabaksplanters voeren nu alleen de rangschikking aan want co-leider KFC Eeklo ging op eigen terrein in de slotminuten ten onder tegen Olsa Brakel.  Eeklo en Brakel delen de 2de plaats op 3 punten van Appelterre.

Kenny Raaymakers
met 2 en David Verbeke met 3 doelpunten zorgden er voor dat de misstap van vorige week bij KFC Vrasene onmiddellijk werd vergeten. Bezoeker Lovendegem had geen verhaal tegen het Waaslandse aanvallende geweld. Ook Sparta Petegem blijft in goeden doen. Michael Kissi nam gastheer Kemzeke 2 keer te grazen en tussendoor deed ook Rieno Van Oost zijn duit in het zakje. Petegem en Vrasene blijven op 5 punten van de leiders.
Zelfs op zijn 38ste blijft David De Ridder een gesel voor de tegenstanders. Net zoals topschutter Gunter Van de Sompel scoorde David 2 keer voor Kwik Eine dat weinig hinder ondervond van Kerksken. Als 6de in de rangschikking telt Eine 8 punten achterstand.
KSK Lebbeke had een zware kluif aan Ursel maar pikte toch een puntje mee. SK Lebbeke volgt nu op 9 punten.
Met een doelpunt van Robby Van Durme in de 2de helft kon SK Berlare de volle buit binnenhalen op het veld van Aalter, na een evenwichtige en zeer gesloten wedstrijd. Berlare sluit de linkerkolom op 10 punten.

Geen denderend voetbal voor SK Terjoden-Welle dat, op bezoek bij Rapide Lebbeke, voor de counter koos. In deze flauwe en kansarme wedstrijd besliste een own-goal over de punten en die waren voor Terjoden meer dan welkom. Geen 5de zege op rij want na een kwartier was Klauwaerts Kemzeke al helemaal uitgeteld tegen Petegem. Net zoals Terjoden volgt ook Kemzeke op 16 punten.
Met het kleinste verschil ging Eendracht Aalter onderuit tegen Berlare al was een brilscore een juister weergave van het spelbeeld. Was het spelniveau van Rapide Lebbeke de voorbije weken nog enigszins aanvaardbaar, deze week was het huilen met de pet op. Met een afschamper op het been van Preben De Leeuw moest Rapide lijdzaam toezien hoe Terjoden met de punten aan de haal ging. Aalter en Rapide staan 17 punten in het krijt.
De 2de periodetitel blijkt zwaar om dragen bij SKDJ Lovendegem dat week na week verder afzakt in de rangschikking. Tegen Vrasene had Lovendegem weinig in de pap te brokken zodat de ploeg, als 13de op achterstand van 21 punten aankijkt.
Sparta Ursel had de betere kansen tegen SK Lebbeke maar meer dan één puntje kon het niet toevoegen aan het resultaat. De voorsprong op Machelen en Kerksken bedraagt 7 resp. 10 punten.
Geen nieuwe stunt voor Eendracht Machelen dat vroeg werd uitgeteld door fiere leider Appelterre. Machelen ziet de waterkans op behoud in de hoogste Provinciale reeks steeds kleiner worden.
Waren de eindcijfers tegen Eine nogal overdreven, feit is dat FC Kerksken vooraan te onmondig blijft om de tegenstand in de problemen te brengen. Met nog 5 wedstrijden voor de boeg is het voor de Rode Lantaarn geen 5 voor maar 5 na 12 geworden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties