Vrancken: 'Boussoufa in tribune stampen'

Kristof Blomme
| 0 reacties
Vrancken: 'Boussoufa in tribune stampen'
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Woensdag moest Wouter Vrancken net als Bailly, Cornelis, Pocognoli, Haroun, Mikulic en Bosnjak vanuit de tribune lijdzaam toezien hoe Genk werd vernederd door Anderlecht. Toch wil hij geen conclusies vastknopen aan deze wedstrijd. 

Anderlecht haalde het woensdag gemakkelijk van Racing Genk. De titelconcurrent werd vernederd met 6-0. Op het einde maakte Anderlecht er een show van. Vrancken had enigszins begrip voor de acties van de thuisspelers, maar had liever zelf op het veld gestaan op dat moment. "Anderlecht wilde een mentale tik geven en eerlijk: we zouden dat ook gedaan hebben. We zijn uiteindelijk rechtstreekse rivalen voor de titel hé. Toch vind ik het overdreven hoe ze speelden: Boussoufa die op de bal ging staan bijvoorbeeld. Had ik op het veld gestaan, ik had Boussoufa met bal en al in de tribune geramd. Leuk hé om een tegenstander belachelijk te maken als je in zo'n positie staat, in Genk hadden ze dat nooit gedurfd."

Toch vond Vrancken de 6-0 helemaal niet representatief voor de waardeverhouding tussen beide ploegen. "Wij speelden niet met onze typeploeg en toonde na de goal van Hassan te weinig karakter. De commentaren van Anderlecht neem ik met een korrel zout. 'Wij hebben laten zien wie de beste ploeg is' en dat soort zever. In veel andere matchen heb ik dat toch niet gezien."

Vrancken denkt niet dat deze match gevolgen zal hebben voor de rest van het seizoen. "In Bergen moeten we tonen dat we geen mentale tik gekregen hebben. Ik ben er zeker van dat iedereen zich 100% zal opladen. Het is in de kleine matchen dat het kampioenschap wordt beslist."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties