Interview Steven De Pauw: "Dit was fantastisch"

Bart Hermans
| 0 reacties
Steven De Pauw: "Dit was fantastisch"
Foto: © SC

Voetbalkrant sprak na de wedstrijd KV Mechelen – KVK Tienen met Steven De Pauw (ex-KVM)
 
Als eerste kwamen we Steven De Pauw tegen. De bijna 25-jarige rechtsachter van KVK Tienen speelde tot kort na de winterstop nog voor KV Mechelen. Het was een raar gevoel voor de supporters om hem in die blauwwitte uitrusting te zien maar vergeten waren ze hem allerminst.
 
Steven, het zal wel raar doen om tegen KV Mechelen te spelen.
 
“Ja, en dan zeker met die doelpunten. Bij één van die doelpunten deed ik mijn armen al half omhoog richting Mechels publiek. Ik vreesde nog even dat het publiek ging denken dat ik hen uitdaagde maar dat was zeker niet de bedoeling. Het was gewoon een reactie op een doelpunt, het was de 3-2 want in die voorzet was ik ook betrokken in de actie en ik reageerde dan automatisch… Ja, dat was wel eventjes raar.
 
Jullie zijn drie keer op voorsprong gekomen hier in Mechelen , dat is niet iedereen gegeven?
 
“Ik denk dat we wel een punt verdiend hadden op basis van het spel dat we gebracht hebben. Ik denk dat we gewoon reclame gebracht hebben voor Tienen als club die aan het opkomen is in tweede. We hebben laten zien dat we kunnen voetballen en dat er heel wat kwaliteit in die groep zit.  Dat is op het moment het belangrijkste voor de club Tienen , het is wel jammer dat er geen resultaat aan vast hangt maar we hebben wel reclame gemaakt.”
 
De supporters waren je duidelijk niet vergeten?
 
“Ja, het was schitterend. Na de wedstrijd scandeerden ze mijn naam en ben ik hen dan ook gaan groeten. Alle partijen begrijpen dat wel ,niemand kan me iets verwijten. Ik heb gewoon mijn wedstrijd gespeeld zoals ik het anders zou doen.”
 
Dat moet toch deugd doen. Sommige ex-spelers worden hier uitgejouwd als ze terug Achter De Kazerne komen.
 
“ Dat is gewoon dankzij het feit dat ik het altijd fair heb gespeeld en dat ik hier op een gewone manier ben kunnen vertrekken. Ook nu heb ik niet belachelijk of zo gedaan. Desondanks heb ik gewoon mijn wedstrijd gespeeld met veel lef en heb ik mij niet ingehouden in de duels. Ik ben gewoon door gegaan en dat merken de supporters ook wel. Ik ben gewoon heel tevreden.”
 
Je hebt sinds je overstap naar Tienen op Ă©Ă©n schorsingsdag na alle wedstrijden gespeeld?
 
“Ja , ik ben heel tevreden in Tienen en speel graag op die positie. Ik groei elke week en ik speel met heel veel vertrouwen. Ik speel elke week en ben op mijn gemak. Ik speel in een heel toffe ploeg. We hebben twee mindere weken gehad en daar moet ik nu ook mee leren leven. Dat kan gebeuren en dan zie je dat we ons nu herpakken.”
 
Je speelt nu ook op Ă©Ă©n positie , de rechtsachter terwijl je bij Mechelen op vele plaatsen werd uitgespeeld?
 
“Ja, dat was de bedoeling dat ik daar ging spelen en daar bleef spelen. Zoals ik me nu voel zal dat niet snel veranderen. Ik ga gewoon voor die positie blijven gaan en als ik zo blijf spelen moet dat we lukken denk ik.”
 
Thuis hebben jullie op Ă©Ă©n na alle toppers in het zand doen bijten?
 
“Buiten Kortrijk hebben we tegen alle topploegen gewonnen. Ik denk dat we nu vandaag ook uit hebben bewezen dat we vanuit een goed organisatie snel kunnen omschakelen. Als we dat in de toekomst meer kunnen doen dan kunnen we ook op verplaatsing veel ploegen pijn doen. We hebben spelers die snel kunnen omschakelen. Dat hebben we tot hier toe eigenlijk veel minder gedaan want speelde meer open. Vandaag hebben we meer vanuit een stevige organisatie gevoetbald en het werkte ook. We hebben wel te gemakkelijk doelpunten geslikt maar ja dat is weer een werkpuntje.”
 
Je ploegmaat Christophe Geebelen stond vandaag extra scherp en leek na de doelpunten Peter Maes te willen provoceren?
 
“Ja die twee hebben nog een verleden samen maar dat moet je maar eens aan hem vragen. Ze hebben samen in Geel gewerkt en dat zal er wel iets met te maken hebben. Maar dat is iets tussen Christophe Geebelen en Peter Maes. Ikzelf heb totaal geen rancunes ten opzichte van Peter Maes. Ik ben vandaag heel tevreden en ik heb de mensen laten zien dat ik een goede en plezante ploeg heb gevonden.”
 
Morgen kunnen jullie een interview met Kenneth Van Goethem na de wedstrijd lezen.

Foto: An Rogier (www.kvmechelen.be)
 
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties