Voetbalbond geeft zaak-Ye op

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Voetbalbond geeft zaak-Ye op
Foto: © SC

De Voetbalbond heeft de zaak rond gokchinees Zheyun Ye opgegeven. De Controlecommissie besliste namelijk om het onderzoek voor onbepaalde tijd op te schorten.

Onlangs besliste de rechtbank dat de bond geen tuchtmaatregelen mag nemen tot de strafrechterlijke zaak helemaal afgelopen is. De bond kan en mag met andere woorden geen spelers of trainers straffen. De Controlecommissie besliste daarom om de zaak voor onbepaalde tijd op te schorten. Volgens bondsprocureur René Verstringhe de definitieve doodsteek. Verstringhe vroeg de zaak-Ye nog op te splitsen, zodat bepaalde mensen wel gestraft konden worden, maar de Controlecommissie weigerde. "Mijn werk is voor niets geweest en dat vind ik erg frustrerend. De betrokkenen kunnen nu weer aan de slag alsof er eigenlijk niet gebeurd is", aldus een gefrustreerde en teleurgestelde Verstringhe.

Doordat de strafrechtelijke procedure in de zaak-Ye nog jaren -sommigen spreken van 10 jaar- kan duren, zal de bond de spelers nooit kunnen straffen. De omkoping die gebeurde verjaart immers eind maart 2008, en tegen dan zal de Rechtbank sowieso nog geen uitspraak hebben gedaan.

De bond heeft wel al aangeven in beroep te gaan tegen de beslissing van de Controlecommissie, maar veel hoop op succes is er niet.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties