Portugese sensatiepers blijft Belgen viseren

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Portugese sensatiepers blijft Belgen viseren
Foto: © SC

De uitspraken van Stijn Stijnen blijven nazinderen in Portugal. Begin deze week vertelde Stijnen in Gazet Van Antwerpen dat de Rode Duivels zaterdag sterspeler Cristiano Ronaldo zwaar moeten aanpakken, en dat is niet in goede aarde gevallen bij de Portugezen. De Portugese pers nam de uitspraken over en deed er nog enkele schepjes bovenop. Ook de Engelse pers deed zijn best. "Belgians warn Ronaldo: We'll massacre you", oftewel "Belgen waarschuwen Ronaldo: we slachten je af", titelden de Engelse tabloids. Nogal vrij vertaald als u het ons vraagt.

Enkele dagen na de fameuze uitspraken blijft de Portugese pers pagina's wijden aan Stijnen en de Rode Duivels. Toen de selectie gisterenmiddag aankwam op de luchthaven van Lissabon stond een ongekende persmeute de Duivels op te wachten. Meer dan vijftig journalisten, zelfs Europa's grootste topteams kregen niet zoveel aandacht. Van zodra Stijnen in de inkomsthal verscheen, werd hij belaagd door journalisten. De schijnbaar niet aangedane doelman werd dan maar door de politie naar de spelersbus geëscorteerd. Ook bondsvoorzitter François De Keersmaecker en Mbo Mpenza, die ooit nog in Portugal voetbalde, geraakten niet zonder slag of stoot buiten. Uiteindelijk geraakte iedereen veilig in de bus.

Toch onstonden er problemen. Enkele Portugese perslui beweren slaag te hebben gekregen van de Belgen. Zo titelt sportkrant Record vandaag dat assistent-bondscoach Stéphane Demol een fotograaf op slagen én beledigingen trakteerde. In werkelijkheid zou het echter om Guido De Windt gaan, de veiligheidsverantwoordelijke van de KBVB. Bovendien zou die geen slagen hebben uitgedeeld, maar zou de Portugese fotograaf zelf door de massa mensen uit balans zijn geraakt en zo op De Windt gevallen zijn.

Record, op zoek naar nog meer sensatie, trok zelfs naar de Portugese premier José Socrates voor een reactie op de tumult. Het kabinet van Socrates liet weten "de agressie waarvan de journalisten het slachtoffer zijn te veroordelen." Het moge duidelijk zijn: de Portugezen zijn op zijn zachtst gezegd geïrriteerd. Benieuwd wat dat zaterdagavond geeft.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties