Mitu eist één miljoen euro van Anderlecht

Mitu eist één miljoen euro van Anderlecht
Foto: © SC

Bij Anderlecht zullen ze het zich nog een tijdje beklagen dat ze destijds Marius Mitu hebben weggehaald bij Lierse. Veel potten brak de Roemeen niet in het Astridpark en als klap op de vuurpijl waren er beschuldigingen dat hij ook mee betrokken zou zijn geweest in het omkoopschandaal rond de Chinees Zheyun Ye. De Brusselaars ontsloegen Mitu en nu eist de technisch verfijnde middenvelder op zijn beurt één miljoen euro van paarswit.

Mitu heeft zijn eis van één miljoen euro al neergelegd bij de arbeidsrechtbank van Brussel. De Roemeen geeft als motivatie dat hij door zijn ontslag bij Anderlecht één miljoen euro is misgelopen. Destijds tekende Mitu een contract voor vier seizoenen bij paarswit, maar op 17 februari van vorig jaar werd de Roemeen op staande voet ontslagen wegens vermeende betrokkenheid bij het omkoopschandaal.

Mitu zegt dat hij nooit bekentenissen heeft afgelegd en daarom vindt hij dat zijn ontslag volledig onterecht was. Mitu is niet de enige die een schadeclaim heeft lopen tegen Anderlecht. Laurent Delorge eist 1,5 miljoen euro van de Brusselaars. De arbeidsrechtbank zal in mei uitspraak doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties