Sergeant uitblinker bij Belzele met 4 goals

Hendrik De Vriesere

In een vooruit geschoven wedstrijd ontving Belzele Knesselare. op een kurkdroog veld waar er geen grassprietje te bespeuren was, kwamen de bezoekers al eens het neus aan de doelpalen steken. In de 10' kon Hendrik De Munyck voorzetten en Steven Cornelis met een knal, waarbij Nico Van Speybrouck de beide vuisten nodig had om de bal wegteboksen. Na 20' een foutje in de defensie van Knesselare waar Bart De Temmerman snel op de bal was en een gekruiste pas naar Christophe Sergeant die zijn schot ging overhoeks binnen 1-0. Als Kondjou een openkans kreeg in de 25' om de score te verdubbelen schoot die over het doelkader. Op het halfuur op een hoekschop gevolgd door een kopstoot, maar de bal scheerde de dwarsligger voor de bezoekers. In een knappe actie tussen het trio Kondjou, De Ridder en Sergeant allen in één tijd was het lot bestreden in de eerste helft want het werd 2-0 tevens de ruststand.

In de tweede helft was Belzele heer en meester een andere veldopstelling, en de combinatie's gingen vlotter met spelverdeler Daan De Meyer die in de 53' De Ridder bediende en op zijn beurt de vrijstaande Sergeant vond en die kon zou de 3-0 op het bord zetten. Knesselare kreeg wel een paar kansen maar de afwerking was ondermaats, wel verdiende ze een eerreddend doelpunt. Helaas het doelpunt viel aan de overzijde net voor affluiten door Sergeant die zou zijn vierde doelpunt kon aantekenen 4-0 de eindstand.