Standard - Bergen: herpakken de Rouches zich?

Dries Olaerts
| 0 reacties
Standard - Bergen: herpakken de Rouches zich?
Foto: © SC

Vanavond staat met Standard - Bergen een heuse Waalse derby op het programma. Vooral voor de Rouches is de match van cruciaal belang, indien zij op koers willen blijven voor de derde stek en het daaraan verbonden Europese ticket.

Bergen daarentegen kan met minder druk naar Sclessin afzakken. Na een goede serie, met als uitschieter de 5-0 tegen toenmalig koploper Racing Genk, bevinden les Dragons zich op een velige plaats in de middenmoot. Man in vorm is de Serviër Stolica, die na een lange aanloopperiode in korte tijd vijfmaal raak trof. Misschien kan hij ervoor zorgen dat zijn ploeg eindelijk eens op verplaatsing wint van de grote broer uit Luik. In de zeven onderlinge confrontaties die men tot nogtoe afwerkte aan de boorden van de Maas, incasseerden de mannen uit Mons immers zes nederlagen. Eénmaal wist men de Luikenaars op een gelijkspel te houden. De laatste wedstrijd tussen beide teams op Sclessin eindigde op 2-0, met doelpunten van Léonard en Onyewu.

Aan Luikse zijde stelt men zoals gewoonlijk veel hoop in Sérgio Conceiçao. De Portugese aanvoerder viert na een wekenlange afwezigheid zijn rentree, en zou zelfs aan de wedstrijd kunnen beginnen. Een welkome opsteker, na de recente vormcrisis van Preud'homme z'n manschappen. Karel Geraerts, die de club verlaat aan het eind van het seizoen, blijft dan weer afwezig. De blonde middenvelder is nog steeds herstellende van een teenblessure. Mogelijk raakt hij wel speelklaar voor de bekerclash tegen Anderlecht. Het treffen wordt eveneens een weerzien met enkele oude bekenden. Zo maakt behalve de Nigeriaanse ex-Standardspits Datti ook voormalig publiekslieveling 'Wambi' Wamberto deel uit van de Bergense kern, terwijl ex-hulpcoach Riga de sportieve touwtjes in handen heeft.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties