Rooney de held van Old Trafford

Dirk Pieters

Manchester United won op eigen veld met 3-2 van AC Milan. De Engelse leider in de Premier League kwam al snel op voorsprong, maar een schitterende Ricardo Kakà zorgde nog voor de rust voor de 1-2 stand. In de tweede helft bezorgde Wayne Rooney zijn club alsnog de zege. De aanvaller scoorde twee doelpunten en bracht zo de stand in de allerlaatste minuut op 3-2. Geen al te slechte uitgangspositie voor AC Milan.

Manchester United kende een droomstart. Al na vijf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Cristiano Ronaldo kopte een corner via Milan-doelman Dida in doel; 1-0. Ook na de openingstreffer van Ronaldo bleef de thuisploeg het initiatief nemen. Na tien minuten was Dida nu wel alert op een poging van Carrick. De eerste echte kans aan de overkant was ook meteen raak. Seedorf speelde Kaka vrij. De Braziliaan ontweek twee verdedigers en verschalkte Van der Sar met een gekraakt schot. Het doelpunt gaf AC Milan vleugels en de Italiaanse topclub nam het initiatief van de thuisploeg over. Tien minuten voor de rust zorgde Kaka voor een doodse stilte in Old Trafford. De Braziliaan profiteerde van een misverstand in de Manchester-verdediging en prikte de 1-2 tegen de netten. Op het einde van de eerste helft liep Evra tegen een gele kaart aan en zo mist hij de return in Italië.

Het begin van de tweede helft begon dramatisch voor de bezoekers. Aan de rust moest Maldini al naar de kant met een blessure en enkele minuten later moest ook de sterk spelende Gattuso naar de kant met een kwetsuur. In zijn plaats kwam Brocchi om het vuile werk op te knappen op het middenveld. Amper vijf minuten na de wissel stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Rooney kon na een schitterende pass van Scholes de 2-2 op het bord trappen. Manchester United geloofde er opnieuw helemaal in en ging op zoek naar de winnende treffer. Eerst haalde Giggs uit en even later probeerde Fletcher het, maar tevergeefs. In de slotfase haalde Ancelotti zijn enige spits naar de kant in de hoop om de 2-2 te houden. Dat lukte niet want in de 92e minuut scoorde Rooney zijn tweede van de avond en zo won Manchester United uiteindelijk met 3-2. [TH]