Ex-trainers over Simaeys

Kristof Blomme
| 0 reacties
Ex-trainers over Simaeys
Foto: © SC

Woensdag haalde Club Brugge de eerste versterking voor volgend seizoen binnen. Jeroen Simaeys werd voor een beperkt bedrag (200.000 euro) overgenomen van Sint-Truiden. Ondertussen gaven enkele ex-trainers en anderen hun mening over de jonge middenvelder, een kleine bloemlezing. 

Jean Pierre Van de Velde, huidig trainer van Dender en ex-coach van OH Leuven, dropte de 18-jarige Simaeys in de eerste ploeg. Van de Velde vergelijkt de 21-jarige speler met zowel Simons als Staelens. "Hij heeft loopvermogen, gestalte, kracht en doorzettingsvermogen. Hij heeft een autoritaire manier van voetballen en dwingt hierdoor respect af. Ondanks zijn lengte is hij balvaardig, hij infiltreert gemakkelijk en heeft een hard schot. Aan zijn linkervoet en startsnelheid moet hij nog schaven. Als hij een vaste plaats afdwingt bij Club is hij een Rode Duivel in wording."

Ook Guido Brepoels, die nog steeds oefenmeester is van OH Leuven, werkte met Simaeys en mocht zijn zegje doen in Sportwereld. Ook hij voorspelt Simaeys een grote carrière. "Twee jaar geleden heb ik hem voorspeld, binnen twee jaar zit je bij een topclub en binnen drie jaar ben je international. Hij is een verbeterde versie van Simons omdat hij doelgerichter is. Zijn sterkste punt is vanuit de balrecuperatie inschuiven. Hij is niet snel, maar denkt altijd een pas vooruit op zijn tegenstanders."

Henk Houwaart, ex-trainer van Sint-Truiden, vindt dat Club een goede zaak doet. "Zoals hij hebben ze er bij Club geen lopen op dit moment. Hij kan in de defensie en op het middenveld spelen. Hij is intelligent, heeft een geweldige tackle en een goede traptechniek."

In Het Laatste Nieuws heeft ook ontdekker Guy Mangelschots lovende woorden voor zijn poulain. "Op zijn 19e was hij al drager van de ploeg. Hij heeft een klare kijk en leest het spel sneller dan anderen. Hij heeft een groot loopvermogen en duikt vaak op in de zestien. Hij scoort gemakkelijk dankzij een goede traptechniek en dito kopspel. Het is een elegantie en sierlijke versie van Simons. Hij kan even goed worden. Het is een nuchtere, zelfzekere jongen. Hij weet perfect wat hij kan en niet kan. Hij heeft enorm veel mogelijkheden en moet die enkel nog verfijnen. We vinden het jammer dat hij vertrekt, maar gunnen hem zijn transfer. Noem het trots met een traan in de ogen."

Ook bij Club zelf is men overtuigd van de kwaliteiten van Simaeys. Volgens sportmanager Devroe volgt hij de jonge speler al drie jaar. Bovendien ging Club hem al een keer of twintig scouten dit seizoen. "Hij is een heel goede speler. Ik ben ervan overtuigd dat hij een onmiddellijke meerwaarde kan betekenen voor onze ploeg. Ik weet dat hij met Timmy wordt vergeleken. Dat is een zware erfenis, maar hij kan net als Simons beide posities van centrale verdediger en verdedigende middenvelder moeiteloos aan."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties