Interview Werner: 'Weet niks van vertrek'

Bart Hermans
| 0 reacties
Werner: 'Weet niks van vertrek'
Foto: © SC

Na de wedstrijd KVM-Virton hadden we een gesprek met de doelman van KV Mechelen, Olivier Werner:
 
Olivier, jullie winnen vandaag tegen je ex-club?
 
"Ja, na de zware nederlaag ginder doet het toch deugd om ze vandaag te kloppen. Ik ben ook blij dat ik mijn netten heb kunnen proper houden want ginder kregen we er vier rond ons oren."
 
Je zelfvertrouwen groeit duidelijk terug?
 
"Inderdaad, ik heb mindere momenten gehad maar nu gaat alles weer heel goed. Ik sta nu weer een paar weken in doel en het gaat goed. Door het vele spelen en de weinige tegendoelpunten groeit mijn zelfvertrouwen wel. Vandaag zal het niet aan mij gelegen hebben."
 
Vandaag liep het soms wat stroef maar de organisatie staat er wel?
 
"Ja, de trainer heeft er al heel het seizoen aan gewerkt. En door dit harde werk kunnen we als het wat minder gaat altijd terugvallen op een goede organisatie. Het was een lang seizoen en sommige jongens zitten er wat door en dat is het goed om te kunnen terugvallen op die organisatie en een heel goede bank."
 
Jullie hebben wel veel energie verspeeld om het verdedigend ingestelde Virton te kraken?
 
"Ja maar dat is hun volste recht. Een ploeg als Virton dat op KV Mechelen komt spelen moet bijna een muur opbouwen willen ze kans maken op een punt. Het is dan aan ons om die muur steen voor steen te slopen en te scoren. Vandaag lukte dat aardig maar als je dan die kansen niet kan afmaken wordt het wel nog spannend."
 
Nu komt KVSK United eraan, geen gemakkelijke match?
 
"Nee, ze hebben de punten meer dan nodig maar er zijn eigenlijk geen gemakkelijke wedstrijden. Ze zijn wel gelanceerd en hebben Antwerp recent nog verslagen. Toch moeten we proberen ook deze klip te omzeilen."
 
Je speelde in de heenwedstrijd niet maar vandaag wel tegen je ex-ploegmaats?
 
"Ja, ik ken negentig procent van die ploeg. Het is wel leuk om tegen je ex-maats te spelen maar niet altijd even gemakkelijk. Na de wedstrijd ben ik dan ook op bezoek geweest in de kleedkamer. Het zijn mijn vrienden geworden maar op het terrein heb je natuurlijk geen vrienden en telt enkel de overwinning."
 
Wat gebeurt er na dit seizoen met Olivier Werner, de voorzitter vertelde in een krant dat je mocht vertrekken?
 
"Op het moment weet ik nog niet wat ik ga doen maar van een vertrek heb ik nooit gesproken. De voorzitter heeft met nog niets gezegd. Ik heb natuurlijk nog een contract van een jaar op Standard maar over een vertrek op Mechelen is er nog niet gesproken."
 
Jou prestaties gaan wel in stijgende lijn de laatste tijd?
 
"De trainer heeft in het seizoen wel eens gewisseld maar ik ben hard blijven werken zodat ik er stond op de momenten dat hij mij nodig had. Dat de laatste weken de prestaties omhoog gaan heeft daar ook mee te maken en ik keep natuurlijk met veel meer zelfvertrouwen."
 
Je speelt met veel show, op dat gebied doe je me aan Preud’homme denken, voor zo'n keepers komen de toeschouwers naar het stadion. Enkel de dipjes die je dit seizoen had moeten er nog uit?
 
"Ja, het is mijn stijl van spelen. Dat het leuk is voor het publiek is meegenomen maar ook voor mij telt het resultaat. Nu moet ik natuurlijk dit niveau vasthouden."
 
Bedankt en veel geluk volgend seizoen bij KV Mechelen of waar dan ook.

Bron foto: An Rogier http://www.kvmechelen.be
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties