Interview Maes: 'Dender onder druk blijven zetten.'

Bart Hermans
| 0 reacties
Maes: 'Dender onder druk blijven zetten.'
Foto: © SC

Peter, het werd 1-0 maar het had veel meer kunnen zijn?
 
"Billen knijpen, meer kan ik daar niet over zeggen. Je verspeelt weer heel veel energie omdat je alert moet blijven. Je moet jagen achter dat tweede doelpunt dat er niet kwam en we hadden ook al zo gejaagd achter dat eerste doelpunt. Als je niet de scherpte hebt naar dat doel toe kom je in de problemen en dan komt er die onrust en dan krijg je een moeilijke wedstrijd."
 
De eerste 25 minuten waren schitterend, enkel de finishing touch ontbrak ?
 
"Dan zie je dat we nog heel veel gebreken hebben, ook de rust voor doel en bepaalde looplijnen ontbreken nog. De druk op het aanvallend compartiment is soms groot maar voorlopig blijven we onze wedstrijden winnen en is er weinig aan de hand. De balsnelheid van vanachter uit was vandaag veel te traag en ik vond niet dat we fris oogden. Ik moet daar wel bij zeggen dat ze ons goed hebben opgevangen. Ze gaven op een gegeven moment hoge pressing, het Virton dat ik verwacht had met veel mensen voor doel en infiltratie hebben we weggezet. We zetten dat meestal weg omdat we veel aan de bal zijn. We hebben enkel niet die finishing touch kunnen forceren, dat vroege doelpunt is niet gevallen."
 
Iddi en Asare waren er niet bi , ze zaten zelfs niet op de bank. Ben je je troepen al aan het sparen?
 
"In geen geval want we hebben nog altijd punten nodig. Het slechtste dat ons vandaag kon overkomen was dat Leuven won en nog altijd meedeed voor die derde periodetitel. Ik weiger pas over de eindronde te spreken wanneer we mathematisch zeker zijn want met de winst van Kortrijk hebben we nog altijd een winstmatch nodig. Ik wil zo snel mogelijk zekerheid hebben want in voetbal weet je nooit. We zullen dan niet gaan leunen want daar hebben we de ploeg niet voor."
 
Antwerp verliest en Dender speelt gelijk, er zit misschien nog meer in dan die eindronde, de titel kan nog?
 
"Wij kunnen geen dertien à veertien punten inhalen op een half seizoen. We hebben er nu al een achttal goedgemaakt maar we gaan dat hier niet nastreven want dan ga je zelf punten verliezen. We gaan volgende week in United proberen winnen. Het zal niet gemakkelijk zijn want zij zitten in een goede periode en bewijzen dat ze een ploeg voor de top vijf zijn. Dat wordt een cupwedstrijd in mijn achtertuin. Het zal weer een heel moeilijke wedstrijd zijn maar we moeten gewoon iedere week onze wedstrijd winnen om nog aanspraak te maken op die titel. Ik ben alleen heel content dat we blijven druk zetten en het Dender blijven moeilijk maken tot de laatste moment. Dat is de kwaliteit van deze groep."

Foto: An Rogier (http://www.kvmechelen.be)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties