Geen wonder in Bremen

Werder Bremen verloor vorige week al met duidelijke 3-0-cijfers in Barcelona tegen Espanyol. Toch hoopten de Duitsers nog stiekem op een stunt. Die stunt leek ook even in de maak, maar uiteindelijk moest Werder ook in de terugwedstrijd de duimen leggen voor de Spanjaarden. Het werd 1-2.

Zoals reeds gezegd: de stunt leek eventjes in de maak. Een snel doelpunt was nodig en dat kwam er ook. Al na vier minuten wakkerde Almeida met een mooie lob de Bremense hoop weer helemaal aan. Die hoop nam echter alweer af toen Klose na twintig minuten al mocht gaan douchen nadat hij een rode kaart had gekregen. Hij kreeg zijn tweede gele kaart na een schwalbe. 1-0 was echter wel de ruststand en theoretisch gezien kon het dus nog.

Na een uur spelen was de kous echter helemaal af voor de thuisploeg. Coro maakte er na vijf minuten 1-1 van en nog eens tien minuten later zette Lacruz zijn team op een 1-2-voorsprong. Een aangeslagen Werder Bremen kon niets meer terugdoen en Espanyol vond het wel voldoende en mag naar een volledig Spaanse UEFA Cup-finale.