Interview Een goed gesprek met Tim Smolders

K M
| 0 reacties
Een goed gesprek met Tim Smolders
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op zaterdag 2 juni heeft de tweede editie van Foot Volley Geel plaats. Net als vorig jaar nam Voetbalkrant.com contact op met mede-organisator Tim Smolders om te polsen naar de sfeer van het gebeuren. Natuurlijk kan de huidige voetbalproblematiek niet uit de weg gegaan worden.

Op 2 juni wordt de tweede editie georganiseerd van Foot Volley Geel. Kan je de eerste editie een succes noemen?
Zeker en vast! Iedereen was vol lof over het spel "footvolley" zelf, iedereen vond het heel plezant en zeker niet te moeilijk, waarvoor sommigen vooraf toch schrik voor hadden. Maar de inschrijving van een tiental teams tot op de dag van vandaag, die er vorig jaar ook bij waren, bewijst nog het meest van al dat de eerste editie een succes bleek!

Zijn er belangrijke wijzigingen ten opzichte van de eerste editie die jullie hebben doorgevoerd?
Het concept blijft grotendeels hetzelfde. Het spel is gericht op alle voetballiefhebbers, niet enkel voor de gevorderden. De lokatie is nog steeds in Geel, en ook dit jaar blijft de inkom voor kijklustigen, vrienden, kennissen en familie helemaal gratis!

In de eerste editie deden bekende namen mee zoals een Timmy Simons, Karel Geraerts en Philippe Clement. Mogen we ook dit jaar bekende voetballers verwachten?
Ja hoor, ook dit jaar hebben we enkele BV's (Bekende Voetballers) uitgenodigd en hebben sommigen hiervan al hun ja-woord gegeven. Rocky Peeters, Gaetan Englebert, Kevin Roelandts en Kevin Oris zijn al zeker van de partij dit jaar!

Kan je eens uitleggen wat mensen die willen meedoen, allemaal moeten doen?
Mensen die willen meedoen op zaterdag 2 juni, kunnen zich hiervoor op verschillende manieren inschrijven. Een plaats op het toernooi kost je slechts 20 euro per team van drie deelnemers. Inschrijven doe je best online op www.footvolleygeel.be of stuur een mailtje naar footvolleygeel@hotmail.com

Hoe ervaart een speler van RSC Charleroi de laatste twee weken?
Voor ons zijn het inderdaad turbulente weken. Eerst de uiting van de voorzitter van zijn ontevredenheid over het huidige seizoen, dan de bekendmaking van Club Brugge en hun nieuwe trainer Jacky Mathijssen, die dan hierom weer ontslagen wordt. Allemaal dingen die een club met een slecht imago in het Begische voetbal best kan missen. Maar ook nu zal de sterkte van de kleedkamer, iets wat Jacky Mathijssen toch in elkaar heeft geboetseerd, naar mijn mening weer de doorslag geven. Aan ons om te laten zien dat we die vijfde plaats waard zijn.

Je liet weten enkel te blijven als de groep niet verzwakte.
Ondertussen is succescoach Jacky Mathijssen weg en lijkt ook Fabian Camus te vertrekken. Ook jij wordt nu aan een vertrek gelinkt. Zijn er contacten?
Charleroi heeft ondertussen mijn optie op de twee komende seizoenen gelicht, maar dat verandert weinig aan mijn standpunt. Ik hoop dat ze de groep kunnen samenhouden en zelfs nog versterken voor het komende seizoen. En wat voor alle spelers van Charleroi geldt, geldt ook voor mij. Als ik me kan verbeteren, zal ik dat waarschijnlijk ook doen.

Is Mathijssen de ideale coach om Club Brugge terug op de rails te zetten?
Voor Club is het de beste keuze die het kon maken. Hij is iemand die een groep mentaal weerbaar kan maken tegen alle factoren van buiten- en binnenaf. Want kwaliteiten heeft Club altijd gehad, zelfs in het huidige kwakkelseizoen. Hij zal ze weer te voorschijn halen!

Als afsluiter: Wie wordt er kampioen?
Volgens mij Anderlecht, aangezien zij toch de grootste kern en de meeste ervaring in de strijd om de titel hebben. Hoewel ik vind dat Racing Genk de sympathiekste kampioen zou zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties