-17-jarigen ook gelijk tegen Engeland

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
-17-jarigen ook gelijk tegen Engeland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische -17-jarigen hebben opnieuw een knap resultaat neergezet tegen een topland op het EK in eigen land. Na de 2-2 draw tegen Nederland speelde men nu 1-1 gelijk tegen Engeland.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of de Belgen dwongen al twee grote kansen af. Depauw probeerde met een lob de Engelse doelman te verschalken, maar die kon nog net op tijd de bal tegen de lat duwen. Bij de daaropvolgende corner kregen de Duivels opnieuw een schitterende kans, maar de bal werd omstuimig over doel getrapt door Ringoot.

Ook Engeland probeerde aan te vallen en kreeg kansen. De wedstrijd ging goed op en af, maar het waren de Engelsen die op voorsprong kwamen na een rake kopbal van Murphy. 0-1 was ook de ruststand.

De Duivels namen een blitzstart na de koffie. Ringoot was er als de kippen bij om de verdiende gelijkmaker binnen te tikken. De Belgen wilden meer en voerden de druk op. De scheidsrechter had een penalty moeten fluiten, maar weigerde. Benteke nam bijna wraak voor die scheidsrechterlijke fout, maar hij miste een uitgelezen kans op de 2-1. Als er één team verdiende te winnen, dan was het België wel, maar het bleef bij 1-1.

Nederland won ondertussen met 3-0 van IJsland. Daardoor staan de Rode Duivels momenteel derde in de poule met twee punten, dat zijn er twee minder dan leiders Nederland en Engeland. België moet dus op de slotspeeldag winnen van "klein broertje" IJsland wil het nog een kans maken op de volgende ronde, en liefst met zoveel mogelijk doelpunten verschil.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties