Buffalo's mogen derde plaats vergeten

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Buffalo's mogen derde plaats vergeten
Foto: © SC

In de voorbije vijf seizoenen verloor Gent op eigen veld nooit tegen Germinal Beerschot. Zaterdagavond moesten de Buffalo’s echter hun meerdere erkennen tegen de bezoekers. Vooraf werd Adekanni Olufade door de supportersfederatie de ,,Trofee Jean Claude Bouvry’’ (genoemd naar een ex-speler die bij een verkeersongeval het leven liet) overhandigd als meest verdienstelijke speler van dit seizoen. En ondanks het feit doelman Fréderic Herpoel nog geen contractverlenging tekende speelde hij tegen Germinal Beerschot zijn 327e wedstrijd voor de Buffalo’s. Bij Gent waren De Beule, Rudi en de geblesseerden Dario Smoye en Olufade onbeschikbaar. Bij de bezoekers kwam Van Dooren terug uit schorsing.
 
De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd waarbij doelman Luciano een voorzet van Foley moest onderscheppen. Germinal Beerschot reageerde maar kon slechts een drietal hoekschoppen afdwingen. Einde aanvangskwartier kon de klimmende Foley net niet bij de voorzet van Ruiz. De bezoekers bleven evenmin bij de pakken zitten want op aangeven van Pieterjan Monteyne kon de goed inlopende Sterchele Gent op achterstand plaatsen. Amper twee minuten later kreeg Gent een nieuwe dreun te incasseren. De solerende Losada werd door de uitlopende Herpoel van de sokken gelopen waarna de ref naar de stip wees. Sterchele scoorde meteen de bezoekende verdubbeling en tevens zijn 20e competitiedoelpunt.
 
Voor Gent het sein om met pressievoetbal de bezoekers tot aan de rust trachten om de tuin te leiden. Dat lukte echter niet hoe Foley en Azofeifa daar ook hun best voor deden.
 
Bij aanvang van de tweede helft bleef Pavlovic in de kleedkamer voor de ingekomen Zewlakow. Deze laatste speelde zich direct in de kijker met een loeier die op de paal spatte. Gent creëerde talrijke kansen maar slaagde er niet in om die belangrijke aansluitingstreffer tijdig op het bord te prikken. Eerst verijdelde de bezoekende doelman een poging van Foley, even later moest hij plat op een schot van Zewlakow terwijl ook Ruiz pal op Luciano besloot. Kortom het lukte de aandringende Buffalo’s niet om naderbij te sluipen. In het slotkwartier schoot Ruiz de assist van Zewlakow over doel hoewel uiteindelijk de ingekomen Gentse spits tien minuten voor het eindsignaal een perfecte assist van Grégoire voorbij Luciano knikte. De thuisploeg drumde nadien verwoed maar vergeefs de bezoekers in eigen kamp terug. Azofeifa knalde een vrije trap op de paal terwijl Lombaerts een tweede vrijschop in korte tijd van Azofeifa over doel kopte. Kortom, AA Gent mag door deze onverwachte en onverdiende nederlaag de derde plaats vergeten. Zelfs de vierde plaats komt door de zege van Charleroi op Genk nog in gevaar. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties