Enkel winnaars in Finale Wisselebeker Top Sport Lebbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Enkel winnaars in Finale Wisselebeker Top Sport Lebbeke
Foto: © SC

Voor het 2de opeenvolgende jaar en de 3de keer in de geschiedenis van het Wisselbekertornooi Top Sport Lebbeke voor Beloften (16-21 jaar) is de finale uitgedraaid op strafschoppen. Zelfs na 105 minuten spannend en hoogstaand voetbal kon noch Dilbeek Sport, noch Svelta Melsele, de eindwinst van de 12de editie laten optekenen. Beide ploegen hadden kansen om de wedstrijd in hun voordeel te laten kantelen. Uiteindelijk dienden strafschoppen een beslissing te brengen en dit kentekent de inzet van twee ploegen die voor een aangenaam en spectaculair slot hebben gezorgd.
 
Dilbeek Sport nam het aanvangskwartier voor zijn rekening en Fabrice Caluwaert draaide een vrijschop op de kruising (5’). Even later centerde Ulrich Van der Cruyssen de bal tot bij Yorick Vermet en die knalde in één tijd binnen (7’). Pieter-Jan Massoels moest goed plat op een kopbal van Fabrice Caluwaert (10’). Melsele gaf zich niet gewonnen en toen Seger Weyn met een listige doorsteekpass Sven Verhelst bereikte, had Kevin Pocket het nakijken (19’). Bram De Roover, tot dan goed afgedekt door David De Falco, draaide zich magistraal rond de verdediger en nam de Dilbeekse doelman tegenvoets. Spijtig voor Melsele beroerde een ploegmaat de binnenrollende bal en het doelpunt werd afgevlagd (22’). Aan de overzijde schoof Gregory Van Houtegem het leder tot bij Ulrich Van der Cruyssen maar Pieter-Jan Massoels had een goede save in huis (26’). Het spel bleef snel heen en weer gaan maar bracht geen directe doelkansen meer.
 
Ook na de rust hielden Dilbeek en Melsele elkaar in evenwicht. Brian De Wals dwong Pieter-Jan Massoels tot een supersave (56’). Op een splijtende voorzet van Bram De Roover naar Stijn Vinck kon David De Falco net voor de lijn redding brengen (62’). Scheidsrechter Jan Arys, die ook zijn 12de finale streng maar rechtvaardig in de hand hield, had weinig last om de snelle kampwisselingen in goede banen te leiden. Assistenten Geert Dufour en Erik Perdaens zagen, net zoals de talrijke aanwezigen, dat verlengingen op komst waren. Ook de extra tijd gaf geen uitsluitsel en de penalty’s konden beginnen.
 
Kevin Pocket stopte de strafschoppen van Bram De Roover en Tom Calmeyn. Tussendoor trapte Wouter Taurin feilloos binnen. Pieter-Jan Massoels dreef Gijs Martens tot wanhoop. Tim Trogh bracht Melsele op 1-1, maar Yorick Vermet plaatste Dilbeek opnieuw aan de leiding. Stijn Vinck gaf Kevin Pocket het nakijken. Vreugde en wanhoop binnen een paar seconden toen Pieter-Jan de knal van Brian De Wals neutraliseerde … maar het leder toch nog over de lijn hobbelde. Roel Van Hal hield Melsele in de running. Kevin Lienard trapte de 4de Dilbeekse treffer tegen de touwen en de Vlaams-Brabanders konden beginnen juichen.
 
Sponsors Top Sport Lebbeke en Adidas werden mee in de hulde betrokken en organisator Gentil Dossche mocht de Wisselbeker in handen geven van kapitein Gijs Martens.
 
Dilbeek Sport: Kevin Pocket, Fabrice Caluwaert, David De Falco, Michael Deleener, Brian Dewals, Taranjie Gogal, Umit Guner, Kevin Lienard, Gijs Martens, Ibrahim Saizi, Wouter Taurin, Ulrich Van der Cruyssen, Gregory Van Houtegem, Davy Verbeeren en Yorick Vermet.
 
Svelta Melsele: Pieter-Jan Massoels, Tom Calmeyn, Mario Cathoir, Jeroen Colin, Frederik Cools, Bram De Roover, Mathias Keymolen, Tim Trogh, Nick Vangeneugden, Glenn Vanhaecht, Roel Van Hal, Thomas Van Halewyck, Sven Verhelst, Stijn Vinck, Seger Weyn.
 
Doelpunten: 07’ Yorik Vermet 1-0; 19’ Sven Verhelst 1-1
 
Strafschoppen: Dilbeek Sport – Svelta Melsele 4-3
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties