Lierse geeft winst uit handen

Dirk Pieters

Lierse was bijna weg van de allerlaatste plaats in het klassement, maar in de allerlaatste minuut kreeg het nog de gelijkmaker tegen. In een aangename wedstrijd speelden Lierse en Moeskroen 3-3 gelijk. Het werd een spannende en vooral zenuwslopende wedstrijd voor de supporters van Lierse.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. Al na 14 minuten kwam het op voorsprong na een doelpunt van de kleine Snelders. Even later kwam ook Moeskroen dreigen, maar Tomou schoot in de armen van Jan Moons. Na de openingstreffer van Lierse nam Moeskroen het initiatief over. Een bedrijvige Ba kreeg enkele mooie kansen, maar kreeg de bal niet voorbij doelman Moons. Op het einde van de eerste helft kreeg Snelders nog een kans om de score te verdubbelen, maar Volders lag in de weg.

In de tweede helft volgden de doelpunten elkaar snel op. Al na vier minuten schoot Sanchez de 1-1 op het bord. Het werd stil bij de thuissupporters en zeker toen Moeskroen een tweede keer scoorde iets voor het uur. Ba maakte er met een lage schuiver 1-2 van. Lierse leek niet van slag want twee minuten later kopte Muslin de gelijkmaker binnen. En het werd opnieuw een groot feest op het Lisp toen Chris Janssens met een knal zijn ploeg opnieuw op voorsprong schoot. In de slotfase leek de buit binnen voor Lierse toen Moeskroen met tien kwam te staan, maar in de allerlaatste minuut kreeg het het deksel op de neus. Tomou schoot in de allerlaatste minuut de 3-3 eindstand op het bord. [AN]