Olsa Brakel knalt Lovendegem uit eindronde

Gentil Dossche

Met een overdreven forfaitscore eindigt een bizar seizoen voor KSK Lovendegem. Op vijf minuten tijd vloerde de Brakel-artillerie een zwaar gehandicapte Lovendegem. Tegenover vorige week verdwenen én De Backer én Camilleri bij Lovendegem. Kalkan en Cannoot startten daardoor en op de bank zat zowaar Olivier Mathijs na vele maanden.
In een zonovergoten Brakel begon de match zoals in Lovendegem: veel combinatiespel zonder veel dreiging. We moesten wachten op de tiende minuut om een parade van De Paepe te zien op een schot van Beerens. Twee minuten later ging De Grande net onder een vrije schop door voor het doel. Vier minuten later zette Moerman zich door in het penaltygebied maar trapte naast. En diezelfde Moerman kon een knappe actie van Martens niet afwerken.

Nog eens vijf minuten later dreigde een volley van De Baets onder de lat te vallen maar Browaeys haalde de bal van onder de lat. In de volgende minuten testte de Lovendegem-artillerie met schoten van De Grande en De Maere en nog eens een vrije schop van De Grande net over. Diezelfde De Grande viel na 36 minuten uit en Poppe kwam in de ploeg. Brakel liep tot dan regelmatig in de buitenspelval van Lovendegem maar in de 39e minuut liep dat faliekant af. Een bal ging over de verdediging en De Paepe moest uit doel komen en kon de bal wegwerken in de voeten van ... Sarpong en het werd 1-0.

Aan de overzijde moest de bal van de lijn gehaald worden na een volley van Cannoot na hoekschop. Poppe dwong Browaeys met een vrije schop de bal van onder de lat te halen maar van slag om slinger werd Boydens gelanceerd en diens voorzet moest Sarpong maar binnenlopen en 2-0. In de laatste minuut van de eerste helft ging T’Jampens over Cannoot op de flank en die leverde de bal af bij Beerens en 3-0. Op vijf minuten tijd liet Brakel zien wat afwerken was.

De tweede helft was een beetje een maat voor niets. Na een tiental minuten was er een poging van VandenBussche die op een sterke De Baets botste. Kort nadien ging een vrije trap over het doel van De Paepe. Beerens had vorige week goed naar Camilleri gekeken en poeierde vanop 18 meter de bal los in het kruis, 4-0. De bezoekers dienden tot rond het halfuur op een eerste kans te wachten. Een voorzet van Poppe werd net door Moerman gemist. Bij Lovendegem kwamen nog Van de Velde en Matthijs in de ploeg, bij Brakel kregen zowel Sarpong als Bettens een applausvervanging. Eén van die vervangers, VanderBeck, scoorde twee minuten voor de tijd de 5-0 na een mistasten in de verdediging.

De eerste druppels regen begonnen te vallen en zo eindigde de match zoals het seizoen: we dachten een stralend seizoen te krijgen na de beker maar mogen blij zijn dat we de bui aan ons voorbij hebben kunnen laten gaan.

Nog even meegeven dat Eeklo en Brakel de finale spelen na een 1-2 winst van Eeklo op Berlare. Donderdag 17 mei is er de heenmatch in Brakel en zondag de terugmatch op het terrein van Eeklo. De winnaar van dit duel stijgt naar 4de klasse.