Vlaamse Regering investeert in jeugd

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Vlaamse Regering investeert in jeugd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Vlaamse Regering zal de komende drie jaar zo'n 10 miljoen euro in het jeugdvoetbal steken. Dat maakte de KBVB maandag bekend. Aan de som geld is wel één voorwaarde gekoppeld: de ontkoppeling van de Belgische Voetbalbond in een Vlaamse en Waalse afdeling.

Tegen ten laatste 2010 moet de Bond opgesplitst in een Vlaamse en Waalse afdeling, met eventueel een overkoepelende organisatie. Anders draait Bert Anciaux, minister van sport, de geldkraan onvoorwaardelijk toe. Komt de splitsing er op tijd, dan wil de Vlaamse Regering zelfs 6,1 miljoen euro extra per jaar investeren.

Belangrijk is wel dat de splitsing van de Bond voor het sportieve aspect zelf weinig directe gevolgen heeft. Kwatongen beweren wel eens dat er dan aparte Vlaamse en Waalse competities komen, en dat ook de nationale ploeg zal splitsen, maar dat is niet zo. De competitie blijft op nationaal niveau en ook de Rode Duivels blijven bestaan.

De opsplitsing is wel nodig om als Vlaamse Regering het voetbal te kunnen subsidiëren. De Vlaamse Regering kan immers geen federale organisatie steunen, zo stelt Anciaux. De minister geeft ook een woordje uitleg. "Er wordt een nieuwe vzw in het leven geroepen, die ervoor moet zorgen dat jonge voetballers maximale ontplooiingskansen krijgen in optimale omstandigheden", aldus Anciaux in Het Laatste Nieuws. "Elf regionale opleidingscentra zien het levenslicht. Bovendien zal er een projectcoördinator aangesteld worden naast vijf verenigingsondersteuners en 33 halftijdse jeugdtrainers. Via de gemeenten zullen er 60 kunstgrasvelden ingericht worden, waarvoor wij een bijdrage voorzien van 900.000 euro. De projectcoördinator, die we nog moeten aanstellen, moet een visie uitwerken. Dat in samenspraak met de verantwoordelijken voor de jeugdopleiding bij de Voetbalbond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties