Interview Vleminckx en Charaï na KVM-KVK

Bart Hermans
| 0 reacties
Vleminckx en Charaï na KVM-KVK
Foto: © SC

Na de wedstrijd KV Mechelen – KV Kortrijk spraken we met KV Mechelen-aanvaller Bjorn Vleminckx en de man in vorm bij de Maneblussers, Issame Charaï:
 
“ We hebben vandaag bij moment voetballes gegeven. Na de 3-0 hebben we geen onnodige meter meer gedaan met de verplaatsing van donderdag na Lierse in het achterhoofd. Alles bij elkaar was het een oververdiende overwinning.”
 
Jullie kregen ook heel veel kansen.
 
“Ja inderdaad ook weer heel wat kansen. In de eerste helft hebben we daar wel wat tegenslag gehad. Die afvallende bal in de rebound maar de keeper zit er dan toch weer snel bij. In de tweede helft hebben we geduldig blijven voetballen en hebben we de kansen afgemaakt. We maken vandaag drie doelpunten maar het hadden er gemakkelijk zes of zeven kunnen zijn.”
 
Jullie hebben ten opzicht van de competitie het niveau nog opgekrikt. Hoe komt dat?
 
“ Dat is niet bewust. Iedereen is zo gemotiveerd om dit schitterende seizoen te bekronen en eventueel te kunnen overgaan. Iedereen wil er twee honderd procent voor gaan. Vandaag brengen we schitterend voetbal en kunnen we met een gerust gemoed naar Lierse.”
 
Toch met een gerust gemoed naar ginder?
 
“Voor ons is het niet van moeten uiteindelijk. We staan nu eerste en de druk ligt bij Lierse. Ik denk niet dat ze daar verwacht hadden dat ze vandaag een tik gingen krijgen. Ze dachten daar van het begin tot het einde aan de kop te staan maar dat is niet zo. Wij kunnen daar bevrijd voetballen en als we voetballen zoals vandaag en tegen Antwerp kunnen we iedereen aan.”
 
Wie er nu favoriet in deze eindronde?
 
“Lierse is uiteraard nog favoriet. Zij zijn een eersteklasser en wij een tweedeklasser. Het is aan ons om te bewijzen dat we klaar zijn voor eerste klasse. We moeten gewoon honderd procent alles geven op Lierse en voor de overwinning gaan. Lukt dat niet dan is dat jammer maar dan moeten we maar zeker op Kortrijk gaan winnen. Toch hoop ik voor onze supporters dat we de winst mee naar huis kunnen brengen vanuit Lier. Zij kijken er enorm naar uit.”
 
Onze tweede gesprekspartner was Issame Charaï, de spits steekt op het moment in een supervorm:
 
Issame, je bent stilletjes aan een specialist eindronde aan het worden?
 
“Ik heb het al een paar keer moeten horen maar ik doe elke wedstrijd mijn best. Ik moet wel toegeven dat ik naar mijn beste vorm aan het toegroeien ben en dat is natuurlijk leuk. In deze eindronde willen we voor de promotie gaan.”
 
Je scoort het eerste doelpunt met buitenkant voet?
 
“Ja, ik kreeg de bal met een prachtige pass van den Bjorn (Vleminckx) tussendoor en het eerste dat in mijn hoofd kwam was buitenkant voet eerste paal. De trainer had wel zot geworden als die niet binnen was want die ziet dat niet zo graag buitenkant voet. Hij ziet dat wel graag als het lukt maar als het mislukt dan wordt hij dubbel zo kwaad.”
 
Bij het maken van het eerste doelpunt was de ban gebroken?
 
“Inderdaad, we hadden het gevoel dat de goal al langer moest gevallen zijn. Twee doelpunten worden al dan niet terecht afgekeurd. Ook tijdens de rust hadden we allemaal zo iets van komaan we moeten scoren. Op dat moment zegt de trainer ook van mannen rustig blijven en dan gaat die goal wel vallen. Bij die eerste goal was de ban inderdaad gebroken er die twee valt dan ook snel en dan ben je bevrijdt. We konden dan eindelijk rustiger aan spelen en krachten sparen voor de volgende wedstrijden. We staan nu eerste en dat is schitterend gewoon.”
 
Nu naar Lierse voor de toppers der toppers in een droompositie voor jullie?
 
“Ja we gaan er naartoe als leider. Lierse staat nu tweede , het wordt echt close en donderdag wordt het een heel belangrijke match. We moeten ginder minstens een gelijkspel uit de brand kunnen slepen. Het wordt een heel spannende eindronde. Gelukkig hebben we ons niveau van spelen terug kunnen opkrikken. Tegen het einde van de competitie hadden we daar wat problemen .”
 
Zijn jullie nu favoriet?
 
“Oh nee, ik denk dat Lierse nog altijd favoriet is gezien het ritme van eerste klasse en het is toch de ploeg die van eerste klasse komt. We moeten ons zeker niet bombarderen tot favoriet maar we mogen gerust zeggen dat we ambitie hebben en er tot het einde voor willen gaan. We mogen niet op onze lauweren gaan rusten en nu alles geven en hopen dat we het tot een goed einde kunnen brengen.”
 
De aanvaller wilde de wedstrijd opdragen aan een vriend van hem die zaterdag gehuwd was. In de moslimgemeenschap duurt een huwelijk drie dagen en zijn vriend zal al wel serieus wat afgezien hebben. Hij wilde hem langs deze weg nogmaals feliciteren met zijn huwelijk en veel succes wensen.

Foto's : An Rogier (www.kvmechelen.be)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties