Analyse KVSK United: maar op het nippertje gered

Niels Hendriks
| 0 reacties
KVSK United: maar op het nippertje gered
Foto: © SC

 
KVSK United pakte vorig seizoen als nieuwkomer in de tweede klasse op de laatste speeldag naast de titel. Even later werd het ook nog eens tweede in de eindronde achter Lierse, geen promotie naar eerste klasse dus. Deze klap hadden ze in Noord-Limburg duidelijk nog niet verwerkt bij de start van het seizoen. Op de openingsspeeldag werd er gelijkgespeeld tegen nieuwkomer Waregem en na zes speeldagen stond de ploeg van Peter Balette pas negende met acht punten. Ondanks de tegenvallende resultaten van de ambitieuze club werd er wel nog goed gevoetbald, maar al snel kwam het gebrek aan scorend vermogen naar boven drijven. Maar dit was nog maar het topje van de ijsberg, in de volgende weken ging het ook het spelpijl achteruit. KVSK United acteerde volledig zonder vertrouwen en bleef verder afdalen in de rangschikking. Balette leek het tij langzaamaan te doen keren vlak voor de winterstop. Maar toch werd hij bedankt voor bewezen diensten, René Trost werd zijn vervanger.
 
Maar beterschap bracht de Nederlander niet, integendeel zelfs. Na zes speeldagen en een twee op achttien na nieuwjaar verliet Trost de club alweer. United stond op dat moment al op een zestiende plaats. Zijn vervanger zou enorm veel werk hebben om deze ploeg terug op de rails te krijgen. Want de ploeg kende op dat moment een gebrek een vechtlust, vorm en toch ook wel kwaliteit. Uiteindelijk kwam de nieuwe coach uit eigen rangen, Philip Haagdoren nam samen met Vital Vanaken het roer over. De aanstelling van deze ploegspeler bij uitstek zorgde voor verbetering in de volgende wedstrijden, maar de punten bleven uit. Na een 0-0 gelijkspel in Dessel op de 27ste speeldag had United al elf wedstrijden niet meer gewonnen en derde klasse kwam wel erg dichtbij. Maar de thuiswedstrijd tegen Antwerp werd de grote ommekeer, een herboren United klopte mede met de steun van de thuisaanhang de Great Old met 3-1. Ook Tienen en Oostende moeten eraan geloven, maar het behoud werd pas op de laatste speeldag verzekerd door een zege tegen Virton.
 
Eén van de oorzaken van dit enorm teleurstellend seizoen mag gezocht worden bij het transferbeleid. De transfers van ondermeer Netteb en De Condé brachten helemaal geen meerwaarde. En een sterkhouder zoals Davy Heymans bleef ver onder zijn niveau. Harald Pinxten bewees op het einde van het seizoen dat hij een goede transfer was, zijn ervaring werd dan ook gemist in de eerste 26 wedstrijden. De redding van KVSK United is vooral te danken aan het harde werk van Haagdoren en Vanaken. Een andere beslissende factor in de degradatiestrijd waren zeker de supporters. Zonder hun sfeeracties en vocale steun in de beslissende weken had United allicht in plaats van Dessel Sport in derde klasse terecht gekomen.
 
Dat er voor volgend seizoen veel moet veranderen is logisch na zo’n seizoen. De eerste transfer werd de nieuwe coach, Guido Brepoels komt over van OH Leuven. Bij Geel werden Schurmans, De Koninck, Criel en Van de Weyer weggeplukt en Kevin Franck komt over van kampioen Dender. Maar willen ze bij United niet de zelfde fout maken moet er minstens nog één spits en liefst ook nog een linkerflankspeler bijkomen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties